Oldal kiválasztása

Amikor a múlt héten egy epicebb epizódot kértem, nem pontosan erre a fajtára gondoltam. Persze most is kaptak a karakterek egy kisebb elmélyítést, voltak dermesztő pillanatok, és szívmelengető jelenetek, de ez inkább felvezető a jövő heti midseason fináléhoz, ami után jó két hónapot kell várni a következő epizódig.

walkingdead.s05.e07.1

Daryl elvitte Noah-t a templomhoz, és Rickkel közösen úgy határoztak, hogy Carlon, a kicsin, a papon és Michonne-on kívül mindenki a városba megy, hogy kiszabadítsák Beth-t és Carolt. Rick tervei szerint a meglepetés erejére hagyatkozva berontanak, és csendesen kinyírnak mindenkit. Az ötlet azonban nem tetszik Tyreese-nak, és előáll egy alternatívával, ami Daryl szerint még jó is lehet, így annál maradnak. Csakhogy hiba csúszik a számításukba, így akad néhány lélegzet visszafojtós jelenet, de nem ez a legdurvább, hanem az, ahogy egy reményvesztett nőt kijátszanak.

Ezalatt Michonne és Carl a pappal próbál zöldágra vergődni, akinek nem fűlik a foga a járkálók irtásához, és bár Michonne-nak akad néhány pozitív pillanata a férfival, az valójában egy szokatlan dolgot tesz, aminek még csak az okát sem tudjuk meg – mármint, azon túl, hogy elment az esze. Beth pedig a korházban azért folyamodik cselhez, hogy megmentse Carolt, ugyanis a nőt egy nap után le akarják kapcsolni az életmentő gépekről. De a lánynak váratlan segítsége támad.

walkingdead.s05.e07.2

Abraham még mindig sokkos állapotban összeroskadva “pihen”, nem messze barátjától és áldozatától, Eugene-tól, aki viszont még mindig nem tért magához. A csapat lassan dolgozza fel a Eugene-tól hallottakat, és azt sem tudják, most mitévők legyenek. Mivel elfogyott a vizük, ezért Maggie ott marad a két “beteggel” a tűzoltóautó mellett, míg a többiek ellátmányért indulnak, de valami sokkal értékesebbet találnak, mint egy kis víz.

A sorozat alkotói most is a karakterekre helyezték a hangsúlyt, hiszen láthattuk a pap, Gabriel ügyködését, és persze pánikrohamát, amit egy olyan apróság váltott ki, minthogy Carl megpróbálta őt önvédelemre tanítani. Michonne segítő kezet nyújtott a férfinak, ám úgy tűnik ez nem volt elég, de ennél sokkal nagyobb kulimászba mászott bele Gabriel – aki egy kicsit is figyelt biológia órán, az tudja miért.

walkingdead.s05.e07.3

Tyreese és testvére, Sasha közös jelenetei voltak a mostani epizód csúcspontjai. Bob elvesztése letaglózta Sashát, és a nő nem egyszerűen lép túl a férfi halálán (hogyan is tudna ilyen hamar?), Tyreese pedig segítő kezet nyújt testvérének, aki még nem áll készen, hogy ezt elfogadja – a testvéri szeretet gyönyörű és megható pillanatait sikerült a készítőknek most a képernyőre varázsolni. Bár kedvelem Sashát és megértem miért vakították el érzelmei, mégis szinte előre látható volt a baj, és nehezen tudom felfogni, hogy pont ő nem vette észre.

Abraham megtörése pontosan olyan, mint ő maga, csendes és nyugodt, de ha egy pillanatra megzavarják, akkor bizony feléled benne az oroszlán. Rosita próbál hozzá közeledni, de végül csak Maggie-nek sikerül, de neki is csak egy adott pillanatban – ez utóbbi azonban ellenérzéseket váltott ki bennem, mármint az a hang, az nem sejtet semmi jót!

walkingdead.s05.e07.4

Kellemes kis felvezető epizód volt ez, így kicsit aggódva várom a jövő hetet, mert biztosan ott annyi akciót látunk, mint amennyit az eddigi részekben összesen – vajon az én szívem hogyan fogja azt kibírni?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.