Oldal kiválasztása

Nos, a Sisters of Mercy epizódja végképp meggyőzött arról, hogy sem Mack sem Addy nem tartozik a normális, de még csak a szerethető karakterek közé sem. Az viszont már tetszett, hogy végre megmutattak egy, a zombi filmek között ritka dolgot: az állat zombit.

 Z Nation S01E111

Hőseink a nagy újra találkozás (vagyis Mack és Addy újra csatlakozott a teamhez) után útjukat Utah felé veszik, ahol először összefutnak pár fiúval, Addynek újra elborul az agya, majd találnak egy csak nőkből álló kolóniát, (Addynek újra elborul az agya). Majd támad a zombi medve, (Addynak újra elborul az agya és magába roskad), Murhy élvezi az élet szépségeit, Addy pedig végképp arra az útra lép, hogy innentől fogva nem lesz az eddig megszokott csapat része. Erre csak egy szót tudtam mondani – Halleluja!

Z Nation S01E112

Erre vártam azóta, hogy ez a hibbant nőszemély megjelent! Jó, mondjuk Macket egy kicsit sajnáltam (EGY kicsit), de én csak azt mondom, erre számítani lehetett – már csak totális elmebeteg mivoltából fakadóan is. A női kolónia ötlete meg egyszerűen zseniális húzás, némi puskaporral és egy fészerbe bezárt zombi medvével nyakon öntve. A vezető – akit én csak Big Momnak hívok – elég talpra esett öreglány, de persze azért neki is hiányzik pár kereke. Mondjuk az összes, de egy ilyen világban kit is zavar ez? Hát, akit a zombi medve vacsorájának szánnak.

Z Nation S01E113

 Most a kompánia férfi tagjai nem sok vizet zavartak, a hangsúlyt most eleve a nőkön volt, valamint a kolónia meglepően nagy túlélési rátája. Nem véletlen az a mondás, hogy egy védelmező nőnél nincs rosszabb és elszántabb ellenfél. Egy kicsit már sajnáltam is a zombikat – volna, ha mondjuk a pár darabnál több is szerepet kapott volna a szirupos melodráma helyett.

Z Nation S01E115

 Mert – és itt leginkább a végjátékra értem – sejteni lehetett, hogy Addy miként fog dönteni, és erről még a kis szíve szottya Mack sem tudta lebeszélni. Itt elvileg éreznem kellett volna a szomorúságot és a mély depressziót – de az utolsó tíz perctől először a röhögő görcs, majd a sírva röhögés fogott el annyira nem bírt megfogni. Mert nem ez (vagy nem ők) a széria főpillérei, és alapvetően sem egy rokonszenves figurák.

Z Nation S01E114

 Hát röviden ennyi lenne a Sisters of Mercy, garantált röhögés mindenkinek – már csak a zombi medve miatt is. Érdekes témát felhoz ugyan, de a köret miatt ezt sem lehet annyira érteni vagy élvezni, és így azért nehéz lenne jónak mondani a tizenegyedik részt, ami nagy kár így a vég felé.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.