Oldal kiválasztása

Érdekes egy filler a mostani Constantine epizód: maga a nyomozás nem olyan félelmetes vagy nagyszabású, mint korábban, viszont karakter- és jellemfejlődés tekintetében nélkülözhetetlen pillanatokat szolgáltatott.

constantine.s01.e05.1

John, Zed és Chas ezúttal New Orleansba utazik, ugyanis egy frissen aktivizált vérpötty, valamint Zed látomásai ezt az irányt mutatják nekik. A városban aztán kiderül, hogy egy szellem riogatja és öli az embereket, de nem sokkal később arra is fény derül, hogy bekavar egy második szellem is, aki a város határában tevékenykedik. A rendőrség is nyomoz, ugyanakkor egy zsarut levettek az ügyről, mert azt állította, hogy rálőtt a gyanúsítottra, de arról lepattantak a golyók. Jim Corrigan nyomozó (Emmett J. Scanlan) ugyan elsőre nem hisz Johnnak, ám a letartóztatása és egy kis nyomozás után rájön, hogy a “sötét varázslatok mestere” az igazat mondja. Hőseink innentől fogva Jimmel kiegészülve dolgoznak azon, hogy megtalálják a szellemek forrását, hogy visszaküldhessék őket oda, ahova valójában tartoznak.

A mostani rész nemcsak a félelmetes és ijesztő jelenteket hanyagolta, hanem a már védjegyének számító fergeteges humort is, ám ezzel egyáltalán nincs baj, hiszen ennek az epizódnak bizony ez nem áltt volna jól. Mivel főleg a jellemfejlődésre helyezték a hangsúlyt az alkotók, így egy sokkal thrilleresebb epizód nem lett volna kellően hiteles ebben a témában, sőt, akár el is vehette volna a karakterek ívének erősségét.

constantine.s01.e05.3

John és Zed megint levágtak egy pimasz, flörtölgetős jelenetet – Johnnak az volt a célja, hogy megtudjon valamit Zed múltjából, mert a tisztánlátó lány bizony nagyon vigyáz arra. De pont az egyik kísértet által tudunk meg egy aprócska információt, amit ugyan már lehetett sejteni, de most lett először hangosan is kimondva – persze semmi konkrétum, de érdekes volt látni ezt az erős nőt, ahogy múltjának leleplezésekor egy pillanatra megdermed. Amúgy meg a színésznő, Angélica Celaya miden reakciója és színészi játéka totál a helyén volt.

Chas szintén nagy rejtély, bár ez alkalommal legalább kiderült, hogyan is bírta ilyen sokáig Constantine mellett, és bár láthattunk egy kis CGI-trükköt, pont annyit, hogy működjön a dolog, az az semmi teátrális vagy látványos felépülés, csak egy spontán dolog. Amúgy ez az, amit annyira kedvelek ebben a sorozatban, hogy pontosan tudják mire is kell helyezni a hangsúlyt, és nem félnek olykor keményebb témákba is belenyúlni.

constantine.s01.e05.2

John ezúttal egy szokatlan szövetséget kötött egy régi ellenséggel, és ezt valamilyen szinten ki is használta –  na, nem a saját javára, hanem a világéra, ugyanis a közeledő sötétségről akart többet megtudni. Erről ugyan sikerült eggyel több információt begyűjtenie az eddigiekhez képest, ám ez még több kérdést vetett fel, sem mint megválaszolt volna – ami azt is jelenti, hogy én, a néző már tűkön ülök, hogy megtudjam, az alkotók mit is akarnak ebből kihozni.

constantine.s01.e05.4

Tetszett ez a mostani, nyugisabb és lassabb tempójú epizód, amitől végre nem kaptam frászt, nem hűlt meg az ereimben a vér, de nem is okozott fetrengős nevetést – de elgondolkodtatni, na, azt tudott.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.