Oldal kiválasztása

Ez történik akkor, ha az embernek nincs elég sztorija ahhoz, hogy kitöltse a megadott epizódmennyiséget.

korra4.08_5

Mesélnék én arról, miről is szólt ez a rész, csakhogy nem szólt semmiről: az egész lazán összekapcsolódó jelenetek sorából állt, ahol a sorozat szereplői kisebb csoportokban, más-más szemszögből nézve elmerengtek azon, hogy mi is történt az elmúlt három szezonban.

Nyitány Asami villájában, ahol Mako éppen némi önvédelmi oktatásban akarja részesíteni a nyámnyila Wu herceget, ám mivel elég hamar belátják, hogy ennek nem sok értelme van, megegyeznek annyiban, hogy miután Wu semmit sem tud Makóról, az lenne a legjobb, ha az kicsit mesélne magáról. És így előkerül a Korra–Mako–Asami szerelmi háromszög két évadon át ívelő története. A visszaemlékezés semmit sem tesz hozzá a sztorihoz, a románcokat felemlegetve Makónak sem villan be semmi nagy felismerés (pedig az elején még azt hittem, a végén majd rájön, hogy ő még mindig szereti Korrát – már csak azért is, mert már a második szezon vége óta csípi a szememet az, hogy szakítottak, szimplán abból az okból, hogy Bryke-ék ezzel a maguk alaptételét ásták alá, miszerint az Avatár csak egyszer szeret, de akkor nagyon, és az végzet, és pont). Ezt a szegmenst azzal próbálták kicsit élvezhetőbbé és kevésbé repetitívvé tenni az alkotók, hogy néha kicsit megállították a régi jelenetek lejátszását, és rájuk montírozták Mako, Wu, Mako nagyijának és Tu kuzinjának chibisített fejét, akik kommentelték az eseményeket. De ez nem jött össze, mert a végeredmény inkább lett szánalmas, mint szórakoztató.

korra4.08_1

Ez amúgy elvitte az epizód felét, amit egy rövidebb, pörgősebb – összecsapottabb – szegmens követett, amiben előbb Korra magyarázza Asaminak, hogy mennyire felesleges ő Avatárként, mivel mindig jön a következő ellenség és felborul az egyensúly, amire aztán Tenzin rögtön rákontráz, hogy hoppá, viszont mekkora jellemfejlődésen ment keresztül a lány ez idő alatt, és hogy mennyire jó ember is lett. Amúgy ennél a résznél a legfájóbb az, ami az összes többire is igaz az epizódban: eszeveszetten szájbarágós. Nem egy sornál fogtam a fejem, hogy basszus, ezt most miért kellett kimondani, mert eddig is felfogtam, méghozzá anélkül, hogy belenyomták volna az orromat.

A harmadik, ismét kicsit hosszabb felvonás már tényleg pofátlanul felesleges, de legalább a maga gagyi módján szórakoztató. Ebben Varrick áll ki a széteső félben lévő hajón menekülő volt foglyok elé, és előadja legújabb filmjének, a Bolin, a világ hősének történetét – a főszerepben Nuktukkal. Aztán fogja az eddig történt eseményeket, magát és Bolint helyezi a középpontba, és rittyent egy mindenféle logikát és józan észt nélkülöző sztorit, amiben összefog a négy főgonosz – Amon, Unalaq, Vatu és Zaheer –, hogy együtt igázzák le a világot, amit persze Bolin akadályoz meg, miközben még az Avatárt is megmenti.

korra4.08_2

Hülyeség az egész, de legalább a szó jobbik értelmében. Mert ez már az a szintű agymenés, ahol már kikapcsolsz, feladod, és a fejedet fogva röhögsz a látottakon és hallottakon. Ezen legalább látszik, hogy direkt gagyi, arról nem is beszélve, hogy végre profitálunk abból, hogy Varrick ennyire egocentrikus. Sőt, még némi öniróniát is felfedezni véltem ebben a szegmensben – főleg mikor a mese végén a volt foglyok tapsolni kezdtek, mire Bolin hitetlenkedve kifakadt, hogy ennek semmi értelme, akkor meg mégis, hogy szerethetik ezt ennyire? Nos, Bolin, én pont így voltam anno a nézők a második évadról írt véleményeit olvasva (és biztos vagyok benne, hogy Bryke-ék is valami ilyesmire gondolhattak itt ezzel a jelenetsorral).

Summa summarum, gyakorlatilag totál felesleges ez az epizód, nyugodtan ki lehet hagyni, mert semmit, de tényleg az égvilágon semmit nem tesz hozzá a történethez. Az egyetlen rész, amire érdemes ránézni, az Varrick meséje, mert azon legalább lehet kuncogni egy sort.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.