Oldal kiválasztása

A mostani epizódban sem hagyták az alkotók a nézőket pihenni: összeborulás, nagy találkozás, mészárlás, és egy sötét titok fellebbentése a mai menü. Már csak az a kérdés, hogy hogyan fogjuk bírni ezt a tempójú fogyasztást?

the100.s02.e05.2

Clarke végre megérkezett a lezuhant Bárka darabjához, de mivel úgy nézett ki, mint egy földlakó, nos, úgy is kezelték őt – tanulság: arcmosás. Vagyis addig, míg édesanyja, Abby fel nem ismerte és a gyengélkedőre nem vitte. Clarke ugyan erősködött, hogy beszéljen a történtekről, de hála az orvosi kezeknek vagy tíz órát aludt. Ébredése után nem várt vendégek érkeztek: Bellamy, Octavia és még két lány sétált be a táborba, őket pedig Clarke egy teljesen váratlan – és szinte lehetetlennek tűnő – öleléssel fogadta. Miután elmesélt mindent a Mount Weatherben élőkről, és arról, amit Anyával megtudtak, a most már kancellár Abby olyan intézkedést tett, ami nem volt ínyére a lányának. Még szerencse, hogy az embernek akadnak barátai, akik követik őt, és akik utána szaladnak megvédeni.

the100.s02.e05.4

Marcus és foglya egyre közelebb jár ahhoz a táborhoz, ahol remélhetőleg az égiek és a földiek megköthetik békéjüket. Út közben egy pillanatra megállnak, hogy Marcus leróhassa tiszteletét, és egy és szívmelengetően bájos gesztust tegyen. Ezalatt Finn és Murphy eljutnak abba a tárborba, amit a földlakó rajzolt nekik, és Finn elkeseredésében olyat tesz, amit nem lehet megbocsátani.

the100.s02.e05.3

Megannyi szálon futott megint a történet, mégis teljesen működőképesnek bizonyult mindegyik, ugyanis egy percig sem éreztem azt, hogy bármelyik is erőltetve lenne. De az is igaz, hogy nehéz ezek közül megállapítani, hogy melyik tekinthető fő-, és melyik mellék szállnak. Még mindig nem tudtam eldönteni, hogy azért működik ennyire jól a második évad, mert ilyen sűrű, vagy mert végre fontos dolgokat is elővettek az alkotók – talán picit mindkettő.

Clarke és anyja, Abby találkozása szívszorító volt, szinte alig mondtak valamit, ám mégis meghatónak bizonyult ez a pici jelenet – és végre a Clarke-ot alakító színésznő, Eliza Taylor is mutatott valamit színészi tehetségéből. Természetesen a pálmát megint a Finn-Murphy páros vitte, és ezúttal nekik adatott meg az a kevéske humoros pillanat is, ami a sorozatban fellelhető – jut eszembe, több humort kérek! Szerintem kitörölhetetlen momentummá válik a sorozat történetében, mikor a szociopatának titulált Murphy beszéli le Finnt a fegyverhasználatról és a gyilkolásról.

the100.s02.e05.1

Raven és Abby beszélgetése – na, jó, volt az vagy öt mondat is, de nem ez a lényeg – szintén kiemelkedik a mai epizódban, hiszen Abby végre szembesült az igazsággal, hogy az ő és a Tanács döntése indította el Clarke-ot és a többieket ezen az úton, és ezt nem lehet meg nem történtté tenni.

A hegyi emberek titka pedig nem piskóta, mármint nekem szó szerint leesett az állam, pedig az alkotók még voltak oly szívesek, és egy állati dögös és fess férfit is behoztak a jelenetbe – remélem vele még többször fogunk találkozni. Ami a Mount Weatherben történik, az egyszerre várható és váratlan is, hiszen már számítottunk hasonlóra, mégis szerintem nem csak engem döbbentett meg, amit ott láttam. Ugyanakkor a Marcusszal történtek sem semmik, ráadásul valaki olyannal találkozott, akire sem ő, sem pedig én nem számítottam.

the100.s02.e05.5

Megint egy remek epizódba kóstolhattunk bele a The 100 alkotóinak tálalásában – nem tudom, más hogy van vele, de én mind a tíz ujjamat megnyaltam.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.