Oldal kiválasztása

Bár az Xboxra érkező sorozat trailere nem kapott túl jó kritikákat, engem mégis teljesen magával ragadott, és látva az első epizódot, bizony jól döntöttem, hogy megnéztem. A Halo: Nightfall a negyedik és az ötödik játék közötti időszakot öleli fel, és nem keverendő a 2015-ben érkező Spielberg nevével fémjelzett szintén élőszereplős sorozattal.

halo.nightfall.s01.e01.3

Jameson Locke (Mike Colter) és ONI csapata egy ismert terroristát üldöz, akit egyenesen a Sedra bolygóig követnek. A bolygón rajtakapják, amint egy bombát ad át egy másik idegennek, akinek feltett szándéka, hogy használni fogja azt a bolygó városában. Locke és csapata követi őt, ám nem sikerül megállítaniuk a katasztrófát. Ez viszont egyáltalán nem olyan, mint amire számítottak, és ahhoz, hogy elejét vegyék a további tragédiának, Locke csapatának együtt kell működnie a helyiekkel és ki kell deríteni az eredetet, ami egy régi ismerőst hoz vissza a történetbe.

Első olvasásra kicsit sok az ismeretlen információ azoknak, akik nem ismerik a Halo világát, de szerintem érdemes nézni a Nightfallt azoknak is, akik nem játszottak a játékkal. Mivel egy kvázi húsz perces epizódról van szó, így nehéz bármibe is komolyabban belemennie a készítőknek, és nekem is nehéz dolgom akad, mert bár jó volt a pilot, tulajdonképpen nem sokat árult el.

halo.nightfall.s01.e01.2

A történet érthető és világos, van egy cél, aminek elérése mindennél fontosabb, és amiért érdemes az életüket áldoznia a katonáknak. A szereplők némelyike olyan kellő motiváltságot mutat, mint a reményvesztettség, a harag, a kíváncsiság vagy a tudásszomj, de mivel nem adatott elég idő ahhoz, hogy mélyebben belemenjenek egy-egy karakter életébe, így nehéz megítélni őket – bár így is sikerült kiszúrnom egy érdekes karaktert.

A digitális technika a helyén van, nem túl kirívó – érezni, hogy nem költöttek rá sokat, de mivel működik, így nem is kellett volna. A színek igazán impozánsak, és bár a következő epizódtól kezdve minden sötétbe burkolózva fog zajlani, üdítő volt látni a színes és fényes Sedra bolygót, az üvegpalotáival.

halo.nightfall.s01.e01.1

Én mindenképpen nézni fogom a sorozatot – a kemény öt epizódjával, amiből egy ugye a pilot – és szállítom is róla az évadkritikát. Addig meg megyek és lövöldözök kicsit az idegenekre az Xboxon, szigorúan a nosztalgia kedvéért.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.