Oldal kiválasztása

Halottak napja után tartja a Town of The Living Dead az Élőhalottak Napját, és vele együtt a kötelező agymenést. A hatodik rész, anyakönyvezése szerint a Don’t Mess with the Money-Maker, egyszerre polgárpukkasztó a javából, társadalmi fricska, és mérhetetlen humorforrás.

 TOTLD S01E061

Történetünk egyik felében Tina próbálkozik a helyi temetőben elkészíteni egy bomba nyitójelenetsort, és nem mellesleg, számomra elég érthetetlen okból fogyókúrába kezdett – ami nem sikerül neki, de legalább próbálkozik. Közben John folyamatosan leszólja a temetős ötletet, ezzel táncolva a stáb idegein, de végül minden, és mindenki a helyére kerül – úgy-ahogy.

 TOTLD S01E063

Hogy miért imádtam ezt az epizódot? Egyszerűen mindenért: a temetős rész terve nagyon tetszetős és beleillik a sorozat menetébe (nem értem miért szólja le John), de a legjobb az Tina harca és szenvedése a kilók ellen: látni egy erős nőt, aki bárkit képes rendre utasítani – kivéve persze a saját étvágyát – több mint vicces jelenteket szül, nem is keveset, és nem is a leggyengébb kategóriából. Valamint az is érdekes téma, hogy hogyan lesz Johnból lassacskán egyre unszimpatikusabb szereplő – mind a nézők, mind a vele szereplő karakterek számára egyaránt.

 TOTLD S01E062

A Don’t Mess with the Money-Maker az egyik, ha nem a legjobban sikerült rész, mert minden van benne: humor, zéró dráma, zombik, temető és persze millió meg egy agymenés, hála a kedves stáb válogatott elmebajainak. Bár már sajnos nagyjából félidőnél járunk – nagy átlagban ilyenkor szoktak az amúgy jól szereplő sorozatok mélyrepülésbe kezdeni –, remélem ez nem fog a széria minőségének a rovására menni.

 TOTLD S01E064

Mindent összevetve és hárommal elosztva, ütős részt hoztak nekünk össze erre a hétre, és én már alig várom a következőt, ami Zombie Stunt Double névre fog hallgatni.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.