Oldal kiválasztása

selfie_s01e07_pic1

Szomorú vagyok. Mint már olvashattátok a Facebook oldalunkon is, a Selfie-t hét epizód után kaszálták, ennyi volt és nem több. Egyelőre kérdéses, leadják-e mind a tizenhárom részt, de elég sanszos, hogy nem. Pedig annyira reménykedtem, amikor a csatorna újabb epizódokat rendelt belőle nem is olyan rég, sőt, IMDb-n is javult az átlaga, és más nézőktől is abszolút pozitív visszajelzéseket kaptam. Azonban, hála az ABC mostanság fantasztikusan pocsék marketingérzékének, a sorozat sajnos nem tudta hozni a várt nézettséget, úgy tűnik tehát, hogy búcsút kell intenünk egy rendkívül aranyos, vicces és szerethető szériának.

selfie_s01e07_pic2

Picit azonban evezzünk kellemesebb vizekre, mert van egy sztori, amit ismertetnem és elemeznem kell. Múlt héten Eliza (Karen Gillan), Charmonique-kal (Da’Vine Joy Randolph) és Mr. Sapersteinnel (David Harewood) karöltve megpróbálta összehozni az életét magányos, munkamániás farkasként töltő Henryt (John Cho) egy nőnemű egyénnel, nem sok sikerrel. Akadt viszont az epizód végén egy hölgy, akivel úgy tűnt, egy hullámhosszon vannak ha nem is szerelem, de kölcsönös szimpátia volt első látásra. A Landline már azzal a ténnyel indít, hogy Henry és Julia (Allison Miller) együtt vannak, és Eliza teljesen ki van akadva, hogy miért nem tudott a dologról. Pár perc múlva azonban az is kiderül, hogy nem csak ez böki a vörös ha saleses csőrét: hála Henry újdonsült kapcsolatának (és Eliza állítólagos javulásának), a férfi úgy érzi, hogy Elizának már nincs szüksége annyi okításra, ezért egyre ritkábban találkoznak. A lány ezt egyáltalán nem érzi fairnek, főleg, hogy Henry az egyetlen valódi barátja, így elhatározza, hogy akár nem éppen tisztességes módon, de újra magára irányítja Henry figyelmét. Ez természetesen hatalmas galibát okoz kettejük bocsánat, hármójukzt, így az instagramkirálynőnek nagyon igyekeznie kell, hogy Henry és Julia kibéküljön vele.

selfie_s01e07_pic3

Bár egész idáig agyondicsértem a sorozatot, ez a mostani rész annyira nem fogott meg. Lehet, hogy velem van a baj, amiért úgy a,blokk nem jönnek be a féltékenységi sztorik, azzal viszont szerintem sokan egyetértenek, hogy eléggé lerágott csont. Igen, tudom, kliséből is lehet valami újat és jót alkotni, de ez a Landline-ban valahogy nem annyira jött össze. Persze, most is aranyosak voltak a karakterek, ám ennyi most nem volt elég ahhoz, hogy egy igazán ütős epizód kerekedjen belőle. A cselekményt még a huszonegy perces menetidő ellenére is kissé vontatottnak éreztem, túl sok volt a helyszínek közti ugrálás, amitől széthullott a sztori. Így sem volt teljesen pocsék ez a rész, de volt már jobb is.

selfie_s01e07_pic4

Ami viszont továbbra is dicsérnivaló, az a sorozat humora és a karakterek ábrázolása. A vicces szituk és a szóviccek mellé most kaptunk egy karikatúrát, legalábbis én így értelmezném Julia jellemét. Az a nő belső tulajdonságait tekintve félelmetesen tökéletes, ám szinte végig ugyanazt a szigorú arcot vágja, és egyhangúan beszél, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy őt sem szánták komoly karakternek az írók. Ez a fajta fricska nem feltétlenül olyasmi, amit az ember első látásra vagy hallásra észlelni tud, de ha jobban belegondol, akkor nagyot üthet, és én ezt a fajta furfangos humort rendkívül imádom. Aztán Eliza és Henry. Lehet őket szeretni, vagy… Nem, őket csak szeretni lehet együtt. Akármennyire szkeptikus eleinte a kedves néző, és bármennyire tiltakozik ellene, előbb-utóbb akkor is azt akarja majd, hogy összejöjjenek. Azonban sajnos elég valószínűtlen, hogy megtudjuk, mi lesz velük… Na, tessék, ismét elszomorítottam magam.

Hiába nem sikerült túl jól ez az epizód, én továbbra is tartom a véleményemet a Selfie-vel kapcsolatban. Bezzeg a Foreverből berendelték a teljes évadot, pedig Orlissa mit össze szidja, úgyhogy szégyelld magad, ABC! Azért remélem, azt a maradék pár részt leadják majd, vagy legalább valamilyen webes felületen elérhetővé teszik, ugyanúgy, mint anno a pilotot.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.