Oldal kiválasztása

A mostani epizód is egy nagyon szépen felépített, logikus történet, ami végre egy olyan karakter erősségét mutatja meg, akire a második évad óta nem esett nagyobb hangsúly.

walkingdead.s05.e04.1

Beth (Emily Kinney) – aki végre-valahára előkerült! – egy kórházban tér magához, ahol egy orvos, Edwards (Erik Jensen) és egy rendőrtiszt, Dawn (Christine Woods) vázolják fel neki a helyzetet: Atlantában van, és az út széléről mentették meg egy csapat járkálótól (vagyis rothadótól, mert ők így hívják). De mint mindennek, az orvosi kezelésnek is ára van, így Beth-nek le kell dolgoznia a nem kért segítséget. Edwards asszisztense lesz, segít neki a többi beteg ellátásában, azonban lánynak idővel rá kell jönnie, hogy bármennyire szépnek, tisztának és biztonságosnak tűnik a hely, mindez csupán látszat.

Beth barátságot köt Noah-val (Tyler James Williams), aki szintén sérültként került ide úgy egy éve, és most ő takarít és mos. Ketten együtt szökést terveznek, amihez a lökést az adja meg, ahogy Dawn társa, a szintén rendőr Gorman (Ricky Wayne) Joannal, egy másik beteggel bánt . Darylnek pedig igaza volt Beth-szel kapcsolatban: a lány nem gyenge, csupán annak tűnik – és az utolsó pillanatban bekövetkezett fordulat ezt alá is támasztja.

walkingdead.s05.e04.2

Beth sosem tartozott a kedvenc szereplőim közé, ám most bebizonyította, hogy miért van még mindig életben, pedig (elvileg) nála sokkal keményebbek is elhullottak már Rick csapatából. Beth erős, de nem fizikailag az, hanem lelkileg, és ha ez kevés lenne, akkor még elárulom, hogy a lány bizony okos is, és ügyesen kihasználja az emberek prekoncepcióit vele kapcsolatban. Persze már az első percben érezhető volt, hogy ez a hely bizony nem a paradicsom: ugyan minden tiszta és jól működő, de az egyetlen valóban “tiszta” dolog az maga Beth, aki őszinteségével és egyenességével kitűnik mindenki közül.

Dr. Edwards az elején egy bájos és kicsit mulya orvosnak tűnik, ám ahogy Beth, úgy mi is rájövünk, hogy bizony a doki is tisztában van vele, mennyire sérülékeny az ő pozíciója, és a túlélés érdekében néha olyan dolgokat is meg kell tenni, amit normál körülmények között sosem kellett volna – csakhogy egy három éve tartó zombi-apokalipszis nem tekinthető normál szituációnak.

walkingdead.s05.e04.3

Noah tettén igencsak meglepődtem, de rá is igaz az, amit Edwardsra mondtam. Gondolom a srácot alakító színész sokaknak ismerős lehetett, ugyanis játszotta Christ a Mindenki utálja Christ című show-ban – amit szerintem mindenki kissé alulértékelt, pedig valóban jópofa sorozat.

Az utolsó jelenettől a lélegzetem is elakadt, és nem egykönnyen találtam újra magamra, Beth-nek pedig egy újabb esélye akadt arra, hogy véghezvigye tervét – jó dolog egy szövetséges, és annál, aki most érkezett, nem is kell több, bár szerintem akad még valaki a háttérben, akit most nem láttunk, ám pontosan ott lesz, ahol lennie kell.

walkingdead.s05.e04.4

Csak így tovább Beth, jó úton haladsz afelé, hogy olyan kemény legyél, mint az, akit viszont láttál!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.