Oldal kiválasztása

Igen, újra megszállt a dalokról való írás kisördöge, de ezúttal egy sokkal rendhagyóbb csokorral készültem a kedves zenebarátoknak az animék opening illetve ending illetve, és az OST-ről (Original Soundtrack). Ezek a maguk módján egytől az ötig gyönyörűek – még, ha nem is olyan könnyfakasztók, mint az első rangadóban lévők, de mindet megéri legalább százszor végighallgatni. Csapjunk is bele.

  1. Black Lagoon – The World of Midnight

Lehet, hogy az, aki énekelte (Gretel) egy elmebeteg gyilkos, mégis az, ahogy megismerjük az ő és testvére múltját, és AHOGYAN ezt visszaadja ez a dal, legszívesebben átöleltem volna azt a kis megszállott mini-Mansont. De ahogy az Alkonyvilág sem valóság, úgy az élet sem fair, így Hansel és Gretel nem tud soha békére lelni életükben, akárhogy is menekülnek. „Where Living is Not a Game…”

 Gretel

/Link/

 

  1. Yu Yu HakushoAnbaransu Na Kiss O Shite

Hiába van öt endingje a Szellemfiúnak, mindig is ez állt hozzám a legközelebb. Nem olyan melankolikus vagy éppen lelassult, mint a többi négy, hanem lehet benne érezni a tűzet, az elszántságot. És, csak nekem esett le, hogy amikor elhangzik a „kiss”, akkor direkt húzzák be elénk a fiatalabb Togurot és Genkait?

 Anbaransu na kiss o shite

/Link/

 

  1. Attack on TitanGuren no Yumiya

Ez a dal nagyjából úgy indít, hogy „reszkess dzsungel, ha indul a vadászat”, és tényleg meghozza az ember harci kedvét. Az Attack on Titan első openingje pörgős, a szövege is magáért beszél, de olyannyira, hogyha egy kicsit is jobban beszélném a németet, vagy nem virítana ez minden második SNK fan karján –, akkor a nyitómondatot simán magamra varratnám.

 Attack on titan

/Link/

 

  1. Kill la KillBlumenkranz

Hiába tetszik még Uzu Theme songja is, a szériából magasan viszi a pálmát, a főellenség (és egyben hőseink anyjának), Kiryuin Ragyonak a dala, ami – ugyancsak német nyelvű –, mégis végighallgatni azt egy olyan élmény, amire nehéz szavakat találni. Pedig alapvetően nem bírtam a szereplőt – hiába Paku Romi hangján szólalt meg –, de ez akárhányszor felcsengett a szereplése alatt, nem bírtam haragudni. Hát, igen „This World is Cruel…”

 Kiryuin Ragyo

/Link/

 

  1. Black LagoonRed Fraction

Az eddig felsoroltak között volt már minden: teljesen japán, német/japán és teljesen német is, most pedig jöjjön egy olyan, amit én is megértek: az angol. A Black Lagoon méltán dicsért openingje mind a képi mind szövegi szinten már elénk tárja a közelgő őrületet. Sokaknak bár már ez is elveszi az életkedvét, de a rajongóinak ez is a csak a sorozat fényét növeli. Ha valaki eddig nem ismerte, annak sürgősen illik pótolnia.

 Red Fraction

/Link/

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.