Oldal kiválasztása

Én nem hittem, hogy valaha is megkönnyezek valamit a vásznon – oké, monitoron –, a Titanicon is úgy elaludtam, mint a pinty, pedig állítólag nagyon megható. Ma azonban ez változott és ez alatt a negyven perc alatt több könnyet hullajtottam, mint egész életemben. Innentől már aztán cáfolhatatlan, hogy igazi tehetségekről beszélünk, mint írás, mind rendezés, mind színészet terén.

ahsiv13

A múlt heti epizódban megismerhették a nézők Edward Mordrake, a kétarcú ember legendáját, miszerint aki halloweenkor műsort ad, ő azok közül magával visz valakit. Legutóbb csak belekezdett a munkájába, de nem vitt magával senkit, így haladnia kell tovább, és megismerkedni a társulat többi tagjával. Mindez nem csak számára érdekes, hanem számunka is, mivel így mi is megismerhettük néhány karakter történetét, hogy hogyan lettek azzá, amik. Nekem már a Fóka Fiúnál eltörött az a bizonyos mécses, mert őt eddig is egy elég kihasználatlan, de jó szereplőnek tartottam, így külön örültem, hogy most nem az ikrek voltak középpontban – bár kétségkívül, őket is nagyon frankón kitalálták. Továbbá Elsa titkaiba is bepillantást nyerhettünk végre, hiszen ő igencsak őrzi a saját kis életét, mondván, ő egy igazi sztár.

ahsiv14

Edward lett végül a kapocs Twisty (a bohóc) és a Freak Show között is, hiszen eddig nem sokat tudtunk róla, csak azt, hogy a városban rendetlenkedik és gyerekeket rabol. Most azonban kiderült, hogy nem csak szoros kapcsolata van a társulattal, hanem, hogy igazam volt korábban, amikor azt mondtam, van benne valami szerethető. Meglehetősen morbid a sztorija, az én szívem ennek ellenére nagyon is elfacsarodott – és némileg megnyugodtam, mert sosem voltak bohóc ambícióim, így nem fog fenyegetni a veszély, hogy kiakadjak, ha nem szeretnek a gyerekek.

SPOILER

Twisty végül sajnos csak ennyi volt, az arc őt választotta, azonban hátrahagyott valamit, így nagy eséllyel nem szűnik meg, csak átalakul. Ejnye, ez a tudomány még a bohócokat sem kíméli.

SPOILER VÉGE

ahsiv15

Edward, a kétarcú egyébként egy nagyon frankó kis karakter, aki nem mellesleg valóban létezett is. Egyrészt én teljesen beleszerettem, ami nem csoda, hiszen Wes Bentley játszotta, aki az Éhezők viadalában Seneca Crane-ként jelent meg. Azokat a szemeket le kéne sittelni, olyan szépek. No, de visszatérve a tárgyhoz, nagyon tetszik a magasfokú empátia, amit produkál, miközben magával viszi az áldozatait. Ez utóbbi tekinthető persze negatívnak, de ez ennél összetettebb, tekintve, hogy nagy eséllyel ezek az áldozatok nagyon szívesen távoznak az élők világából – mondom ezt legalábbis az alapján, amit eddig láttam, és hogy igazán tragikus sorsú embereket keres.

Ezek után kaptunk az epizód befejezéseként egy olyan jelenetet, ami után joggal kérdezi meg a néző, hogy akkor innen most hogyan tovább? Még én is ezt kérdezem, pedig mindig azt mondják, én mindent tudok – nem is vagyok Sheldon Cooper, hé! –, viszont nagyon izgatottan várom. Szerintem remek ötlet volt, hogy külön dupla részt szenteltek a halloweennek, és nagyon jól ki is használták a lehetőséget. Megkockáztatom, hogy a sorozat egyik legjobbja volt az új epizód.

ahsiv16

Apropó, el ne felejtsem megkérdezni: ha már itt volt a halloween, és az American Horror Story rengeteg ötletet tartogatott, volt valaki olyan bátor, hogy Twistynek öltözzön? Én szerettem volna, ha nem két nappal előtte jut eszembe, és nem ülök itthon sérült lábbal.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!