Oldal kiválasztása

Zöld íjászos vendégszereplő, komolyan vehető rosszfiú és végre valódi csapatépítés – a Going Rogue eddig a legjobb epizód mind közül.

flash 1

Ebben a részben a csapatok lélektanáé a főszerep. Először ott van Joe és Eddie partnersége, ami az utóbbi Irisszal való kapcsolata miatt inog meg, aztán a S.T.A.R. Laboratórium vidám kis teamjében is akadnak gondok. Végre. Mert kicsit hirtelen lettek összedobva ezek az emberek, és bár volt pár pillanatnyi súrlódás, eddig szóba sem került a bizalom kérdése. Most viszont igen – kiderül, hogy Cisco korábban készített egy fegyvert, ami kifejezetten Barry erejének semlegesítésére szolgál. Erre nemes egyszerűséggel azért volt szükség, mert eleinte nem lehetett tudni, nem lesz-e Barry ugyanolyan őrült ámokfutó, mint többi sorstársa. A fegyvert ellopják, így derül ki az egész. Barrynek persze nem esik jól sem az, hogy a fegyver egyáltalán létezik, sem az, hogy neki nem szóltak róla. Ez egy viszonylag bejáratott szuperhős sztoris fordulat, de ide elég jól passzolt. Aki pedig átsegíti a csapatot a bukkanón, az nem más, mint a Zöld íjász Felicityje.

flash 2

Felicitynek és Barrynek volt befejezetlen ügye még akkorról, amikor a fiú Starling Cityben járt (a Zöld íjász sorozatában) – egy kis majdnem-románc. Ennél tulajdonképpen nem lesz több most sem, de Felicity határozottan jó hatással van a rész hangulatára. Mint tapasztalt szuperhős-segítő, okos tanácsokat ad, mind Barrynek, mind a csapatának, és még a kicsit bénázós romantikázása is egészen helyes. Nekem személy szerint tetszik a két sorozat összebeszélése, és örülnék, ha lenne még valami Felicity és Barry között, de azt sem bánnám, ha Oliver, vagy bárki más feltűnne a későbbiekben.

flash 3

Nem Felicity volt az egyetlen kellemes meglepetés ebben a részben. A gonosztevőnk ezúttal nem meta-ember, hanem egy intelligens, hátborzongató bűnöző, Leonard Snart, akit ráadásul többek között A szökésből és az Underworldből ismert Wentworth Miller játszik. Ő végre egy okos ellenfél – miután először találkozik Flashel, higgadtan átgondolja a lehetőségeket, és a következő alkalomra már rendesen felkészül. Megszerzi Cisco fegyverét, ami történetesen egy fagyasztó puska (hiszen a nagy sebességű mozgás ellenfele a hideg), és ezzel megszületik egy újabb DC főgonosz: Fagy Kapitány. Ő higgadt, számító, kifigyeli az ember gyengeségeit – nem is sikerül legyőzni. Mi több, az utolsó jelenetből kiderül, hogy legközelebb talán egy társsal kiegészülve láthatjuk majd.

flash 4

Nagyon kellett ez a csapatépítés, és nagyok kellett Fagy Kapitány is. A Going Rogue jól egyensúlyban tartotta a drámát és az akciót. Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy a rész végén eléggé lecsapja a „nagy csata” hangulatát a szánalmas minőségű CGI, de sajnos sorozatoknál ez állandó probléma. Összességében viszont határozottan állítom, ez volt eddig a legjobb rész.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.