Oldal kiválasztása

Azt hiszem, ez volt a legfurcsább pilot, amit valaha is láttam – de imádom! Már csak Mike Tyson miatt is lecsaptam erre a sorozatra, de kaptam még egy csomó jóságot mellé. Viszont az is biztos, hogy ezek a készítők masszívan szívnak valamit.

miketyson2

Szóval, mi történhet, ha Mike Tysont összerakjuk a Scooby-Doo-val? Vagy valami nagyon rossz, vagy valami fantasztikus. – szerencsére esetünkben az utóbbi történt. Mike-ot mindannyian ismerjük, főleg a Másnaposok óta, de akinek esetleg nem ismerős – ő egy volt bokszoló és házi kedvenc gyanánt tigrist tart. Ezúttal mondjuk, tigris helyett galambokkal találkozunk a kertjében, de ennyire ne szaladjunk előre. Tyson papa házában él még Marquess, a szellem, aki ugyan senkit nem akar bántani, de rendre ráhozza a frászt az emberekre a megjelenésével, Pigeon, aki a nevéhez hűen egy galamb – pontosabban galambbá változtatta a felesége –, és Yung Hee, egy fiatal lány, akit valamiért az anyja csecsemőkorában Mike-nál hagyott. Furcsa kis csapat, azt meg kell hagyni.

miketyson3

Az első kalandjuk egy Pulitzer-díjas íróval kezdődik, Cormac McCarthyval, aki sajnos nem találja az ihletét, ezért levelet ír Mike-nak, aki rögtön össze is kapja csapatát és mindannyian útnak indulnak – miközben szegény galambot piszkálják. Mindebből persze aztán a lehető legfurcsább dolgok sülnek ki, amiben részt vesz egy chupacabra, egy kentaur és egy újabb szellem is. Szóval nagyjából minden, amire nem számítottunk.

miketyson1

A sorozat online fut, így nem mondok nagy meglepetést, hogy igen rövid részekből fog állni, de hosszabb epizódot nem is igazán lehetne belőle kihozni, szóval ez egy tökéletes döntés volt a készítők részéről. A poénok kissé primitívek, mégis lehet rajtuk nevetni, mert mindig van a környéken egy intelligensebb szereplő, aki mindezt kompenzálja, az alkoholista galamb pedig szerintem mindenkinek a kedvence lesz – legalábbis nekem az lett.

Azért én annyit felhoznék ellene, hogy az azért gáz, hogy Mike és a Scooby-csapat verdája majdnem teljesen ugyanolyan. Szerintem ez hiba, ráadásul Mike-hoz nem is illik egy ilyen autó, szóval nem is értem, miért kellett. Arról nem is beszélve, hogy a rajzoló nem először kapott ilyen munkát, hiszen az ő kezéből került ki többek között a G. I. Joe: Resolute, G. I. Joe: Renegades és a Young Justice. Ezek után nem mondhatnánk, hogy szegényes lenne a fantáziája.

miketyson4

Cseréljünk autót és azt mondom, mehet! A komolyság persze elmarad és az ember nem tud elvonatkoztatni a fentebb már gyakran emlegetett Scooby-Doo-tól, de azt hiszem, pont ez a kettő, ami szerethetővé teszi, mert két jó dolgot hoztak össze – még ha azt nem is mondhatjuk rájuk, hogy kreatívak. Engem meggyőztek.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!