Oldal kiválasztása

Hát… Ez valami olyan szörnyű volt, hogy tizenöt perc után kikapcsoltam – oké, lehet, hogy én ehhez nem vagyok elég csajos, de hát ez van. A Jane the Virgin nálam leszerepelt röpke negyed óra alatt. Lássuk, hogy miért!

jane1

A pilot azzal a jelenettel fogad, hogy bemutatja a kis Jane-t tízévesen, valamint az anyját, és a nagyanyját és a szenvedélyeiket. Nem tudom, hogy ennek mi lehet a jelentősége, de biztos volt értelme egy párhuzamos univerzumban. Aztán végre, amikor túlestünk az illedelmességen, be is indul a jelenet: nagymama a szüzesség fontosságát magyarázza Jane-nek egy szép virág segítségével – hát, nem is tudom, ha nekem anya így magyarázta volna el a dolgokat, akkor hozzávágom azt a szerencsétlen virágot és egy hétig nem szólok hozzá.

Ezek után ugrunk sokat az időben, Jane még mindig szűz, aztán hopp, apró orvosi baleset és a kedvenc szűzlányunk már terhes is! Ez volt az a pont, ahol kikapcsoltam az egészet a fenébe. Nem tudom, hogy ezt most viccesnek gondolták, vagy valaki ennyire odavan a Szent Szűzért, de ez a sorozat gáz! Kinek jut ilyesmi eszébe?

jane2

Jó, az mondjuk borítékolható volt, hogy nehezen fogok megbarátkozni egy olyan sorozattal, ami véletlenül sem érint egyetlen olyan műfajt sem, aminek rajongója vagyok. De ennyire? Kezdjük a főszereplővel! Nem tudom igazából eldönteni, hogy ő most ennyire vallásos, vagy ennyire lesokkolta a nagyanyja. Merthogy nekem ez később nem igazán jött le, az meg, hogy ő tízévesen nagyon imádta Istent, az nem feltétlenül jelent valamit huszonhárom éves korában is. Aztán van egy anyja, aki tizenhárom év elteltével is ugyanúgy néz ki és igazából senki nem hiszi el, hogy huszonéves lánya van.

jane4

Amúgy állítólag ez a sorozat komédia akar lenni. Csak én maradtam le a poénokról, vagy más is? Ne mondjátok, hogy nincs humorérzékem, mert a legutóbb Cat majdnem kiköpte miattam a vacsoráját! A szereplőktől meg én igazából a falat kaparom, de hát ez meg típus kérdése, van, aki kedveli az ilyen embereket, ők általában nem szeretik a farkasembereket, meg Hulkot.

jane3

Mondanék még ide valami szépet, de nekem ez most nem megy. Úgy tűnik, az élet egyszer bebizonyítja, hogy valójában férfi vagyok – ha ez bekövetkezne, akkor Tony Stark szeretnék lenni – de én ezeket a sorozatokat képtelen vagyok elviselni. Bocsi! Aki viszont szereti a szappanoperákat, meg a csaj-sorozatokat, akkor annak hajrá!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!