Oldal kiválasztása

Végre egy valódi vígjátéksorozat, ami friss, üde, nő a főszereplője és még nevetni is lehet a poénokon – ráadásként a kirendelt védőügyvédek hivatalában játszódik.

benched.s01.e01.1

Nina (Eliza Coup) igazi sztárügyvéd, cégénél új társtulajdonost választottak, akinek személyét egy ünnepség keretében jelentették be. Mivel a nő éveket áldozott az életéből a cégnek (és még az eljegyzése is ráment), ezért biztos volt benne, hogy ő kapja meg a társtulajdonosi posztot. De amikor nem ez történt, Nina kikelve önmagából balhézott, összetört pár poharat, meg egy értékes vázát is – természetesen azonnal kirúgták a cégtől. Hat hónappal később Nina állást kapott a kirendelt védőügyvédek irodájában, ám amint belépett a helyiségbe legszívesebben elfutott volna, de mégis maradt, aminek a következtében találkozhatott volt vőlegényével, a bíróságon többszörösen megalázták, ám minden nehézség ellenére sikerült brillíroznia.

Én remekül szórakoztam az epizód alatt, mert bár sokszor látott poénok kerültek terítékre, mégis olyan frissen és elmésen tálalták azokat, hogy fogtam a hasamat. Volt itt minden, mi szem szájnak ingere: szituációs poénok, obszcén viccek, átverések, és egy pici gusztustalanság is – méghozzá remekül vegyítve. Bár alapvetően ellene vagyok a szerelmi szálaknak, mert az esetek nagy részében ömlengős hülyeséget kerekítenek ki belőle, Nina és volt vőlegényének, Trentnek (Carter MacIntyre) a viszonya igencsak érdekes, a kettejük között lévő feszültség igazán jópofa poénokat szült, és remélem a továbbiakban is így lesz.

benched.s01.e01.2

Nina karaktere egyszerre okos, kissé patetikus, teátrális, ám mégis helyén van a szíve, és észreveszi a jog apróbb bökkenőit, illetve kiskapuit. Eliza Coup remekül eljátszotta szerepét, minden mozzanata és mimikája a helyén volt – különösen édes pillanat, mikor fennakad a bírósági terem lengőajtaján, majd eltipeg onnan. A többi szereplőről, vagyis Nina munkatársairól még nem derült ki sok minden, ám finoman megpendítették a szálakat: Micah (Jolene Purdy), kemény másodéves joghallgató csaj; Phil (Jay Harrington), vicceskedő fogadás-mániás pasas; Cheryl (Maria Bamford), bájosan utálható és egyszerre szerethető butuska jogász; és Carlos (Oscar Nunez), akiről semmit sem sikerült megtudni.

benched.s01.e01.3

A Benched egy vicces és jópofa sorozat, amit leginkább a Brooklyn 99 ötletességéhez tudnék hasonlítani. Tőlem biztosan kap majd egy évadértékelőt, amúgy meg mindenkinek javaslom, aki szeret nevetni, vagy szereti a jogi témájú műsorokat.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.