Oldal kiválasztása

Hát, ezúttal sem hagyták unatkozni a nézőket a készítők. Végre teljes a csapat, ráadásul azt is megtalálták, amit kerestek. No, de ha minden megvan, akkor még hová tud haladni a sztori? Nyugi, tudunk még hová menni a történetszállal – ha esetleg valaki most kezdi nézni és nem látta a korábbi évadokat.

sailormoon29

Szóval, megvan a hercegnő. Ez szép és jó, mindenki boldog – vagy mégsem? A sötét oldalt még nem sikerült legyőzni, és most, hogy ismertté vált az Ezüstkristály helye, Metalia királynő sem hajlandó túl sok türelmet mutatni. Azonnal ugrasztja is Berylt, akinek ezúttal Kunzite segít. Komolyan irigylem ezt a nőt, hogy négy pasi ugrál neki állandó jelleggel. A lányok azonban nem adják könnyen a kristályt, sem a Földet, hiszen végre együtt vannak és közös erővel bárkit legyőzhetnek?

No, és akkor most mi lesz Tuxedo Kamennel? Ez jó kérdés, hiszen neki is szüksége van a kristályra, de nem valószínű, hogy el tudja venni erőszakkal, ha állandóan megmentegeti Sailor Moont. Ráadásul újabban furcsa álmok gyötrik, amik kicsit sem hasonlítanak a valóságra, mégis reálisnak tűnnek – ezzel egyébként nincs egyedül, Usagi szintén ugyanezzel a problémával küzd éjszakánként.

sailormoon32

Egyébként azt nem mondhatnám, hogy az epizódban nem történt utalás rá, hogy merre fog tovább haladni az anime, ugyanis az álmokon kívül más változások is történnek Usagival – amit persze mindenki úgy értelmez, ahogy akar. Szerintem azért van egy pár néző, aki pontosan tudja, hogy kell értelmezni, az újaknak pedig nagy meglepetésben lesz majd része.

Nem csak a lányok tudtak egyesülni, de Sailor V-vel együtt megérkezett Artemis is, Luna társa – aki emlékeim szerint hol lány, hol fiú macska és sosem jöttem rá, hogy valójában milyen nemű, és ez azért kicsit vicces, de most épp kandúr. De ez a rész csupa meglepetés, úgyhogy ebből a szórásból Lunát sem hagyták ki, még rá is várnak újdonságok – amiket természetesen már megint nem osztottak meg velünk és várhatunk rá jövő hétig.

sailormoon30

Nagyon tetszik, ahogyan az érzelmekkel dolgozik a sorozat. Korábban nem fektettek rá ekkora hangsúlyt, hiszen a célközönség nagy átlagban a tíz év alatti korosztály volt, így mély dolgokra nem volt szükség. Most azonban mintha ez változni látszana, mert gyönyörűen megjelenítik, ahogy változnak a szereplők, erősödnek, szorosabbá válik a kapcsolatuk –és természetesen időnként ezért viaskodniuk is kell magukkal.

sailormoon31

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyre inkább a szívembe zárom ezt az új évadot, mert minél inkább belemegyünk az eseményekbe, annál inkább meglátszik, hogy mennyire megkomolyodott ez a széria – és közben nem veszíti el önmagát. Bele kell szeretni!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!