Oldal kiválasztása

selfie_s01e04_pic1

Ugyan én azt gondoltam a Selfie előző heti részéről, hogy az volt eddig a legaranyosabb, és hogy ezt nehéz lesz überelni, az új epizód még imádnivalóbbra sikerült, én meg továbbra sem tudok betelni ezzel a sorozattal. Szerencsére már nem vagyok egyedül a rajongásommal, ugyanis az ABC nemrég bejelentette, hogy új részeket rendelt pár nemrég debütált szériájából, ami között ott van a Selfie is. Éljen!

selfie_s01e04_pic2

A mostani alapsztorink a következő: Henry (John Cho) Eliza (Karen Gillan) jellemfejlődésének következő lépéseként kitalálja, hogy ők ketten pár napra szerepet cserélnek. Ez annyit jelent, hogy míg Henry életét nagyrészt a munkája tölti ki, amivel az embereket segíti, addig Eliza leginkább klubról-klubra járva bulizik. Mivel lassan itt a hétvége, ezért Henry alkut köt Elizával: ő lemond arról, hogy szombaton, sőt, még vasárnap is bejárjon dolgozni, és inkább kikapcsolódik, cserébe a lánynak viszont mások megsegítésével kell töltenie a szabadidejét. Ez a kis alku pont a legjobbkor jön, ugyanis a cég titkárnője, Charmonique (Da’Vine Joy Randolph) osztálytalálkozóra készül, ahol fiatalkori szerelmét, Mitchell McMoney-t (Isaiah Mustafa) akarja újra elcsábítani, viszont nincs senki, aki addig kisfiára, Kevinre (Keith L. Williams) vigyázna ez a feladat így érdekes körülmények között Elizára hárul, aki még segít kiválasztani Charmonique öltözetét is. A baj csak ott kezdődik, hogy Eliza abszolút nem ért a gyerekekhez, ráadásul fél, hogyha nem posztol valami király hétvégi partiról képeket, videókat, akkor elveszíti a követő-háborút egy másik Instagram-királynővel szemben. Ezen felül gondok akadnak a cégnél is: egy régóta forgalmazott, gyermekeknek szánt vitamintablettát nagyon úgy néz ki, hogy be kell szüntetni, ezért Henry nagyon nehezen tud nemet mondani a hétvégi melózás csábításának.

selfie_s01e04_pic3

Hogy mitől olyan irdatlanul cuki ez a rész? Egyrészt azért, mert még mindig hihetetlenül aranyos, ahogy Eliza bénázik. Látszik rajta, hogy alapjában véve nem rosszindulatú, csak nem tudja normálisan kifejezni a gondolatait, érzéseit. Viszont hiába ügyetlenkedik, mindössze négy rész alatt rengeteget fejlődött. Vegyük példának kapcsolatát Charmonique-kal, akit a pilotig észre sem vett, most – és már az előző részben is sokat beszélgettek, és már segít is a titkárnőnek. Az epizód legjobb jelenetei természetesen azok, amikor Kevinnel próbál barátkozni. Hát, gyerekek, én még ennyire érett gondolkodású kiskölyköt nem láttam, Kevin ugyanis egyből levágja, hogy mi Eliza baja, és megpróbál segíteni neki abban, hogy ne veszítsen követőket Instagramon. Miután Henry nem bírja megállni, hogy ne dolgozzon, felkeresi Elizát, elpanaszolja neki mindezt, majd együtt altatják el Kevint, és találnak megoldást a vitamin-problémára.

selfie_s01e04_pic5

Imádtam minden egyes percét ennek a résznek: a párbeszédek, a jellemfejlődés, a poénok mind-mind tökéletesek, a cukiság-faktorról pedig ugyan már beszéltem, de egyszerűen nem tudok betelni vele. Henry és Eliza kapcsolata szépen lassan, de gyönyörűen épülget, így Emily Kapnek csapatának sikerült teljes mértékben eloszlatnia a kételyeimet, melyek szerint túl gyorsan haladnának a karakterek összecsiszolásával, és valóban betartják a mindent a maga idejében-szabályt.

Örömódámat ezennel befejezném, az írók és a színészek ma is csillagos ötöst kapnak tőlem. Bár egyelőre az újabb epizódok megjelenési ideje nem tisztázott, a lényeg, hogy lesznek, és alig várom őket. Hajrá Selfie!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.