Oldal kiválasztása

Már az első részével teljesen magával ragadott a Magi: The Labirynth of Magic című sorozat, és az  általam elvárt dolgokhoz képest sokkal jobbat kaptam. A 2013 méltán egyik legjobb sorozata az Attack on Titan mellet. De, gyere most mese szól….

 Magi1

Történetünk egy, a Közel-kelet hangulatát idéző világban játszódik, amit a nagy uralkodó, Solomon hozott létre. Később hátrahagyott az emberek számára három Magit – három hatalmas erejű személyt, kiknek feladata kiválasztani az eljövendő korok királyait és a jó hatalmát megőrizni. Ebben a világban válik hőssé Aladdin – a földkerekség talán legcukibb főhőse –, a negyedik Magi, a tolvaj és herceg Alibaba, valamint a Fanalis néphez tartózó, ex-rabszolga Morgiana. Az ők és persze válogatott társaik kalandjainak kezdetét kísérhetjük figyelemmel az első évadban.

 Magi4

Történeti cselekményt tekintve itt ismerjük meg a főbb szereplőket – jókat, rosszakat, hülyéket egyaránt – valamint a krízis kezdetét és eléggé durva kibontakozását, aminek tetőpontja a második évadban fog majd bekövetkezni. A hangulat végig remek, a karakterek kidolgozása, múltjuk, jellemük finom adagolása is azt éri el, hogy szinte nem lehet nem szeretni őket. És, ha már szereplők: kevés az olyan anime ahol el tudom azt mondani, hogy kedvelem a főhőst, de itt egyenesen imádom. Aladdin egy hihetetlenül aranyos, eleinte naiv kisfiú, aki rajong a kajáért és a mellekért, de harcban sem utolsó.  Akikkel kisebb bajaim vannak, az Alibaba, és néha Hakuryuu, alapvetően nagyon is jók, de bizonyos esetekben nem tudom hová tenni a hisztinek beillő megszólalásaikat vagy reakcióikat. Aki viszont abszolút etalon volt a számomra, az Sinbad. Eleve jól indul nálam az a szereplő, aki Daisuke Ono hangján szólal meg, de az ő karaktere erre még rátesz jó pár lapáttal (lásd Top öt anime pasi).

 Magi3

A fő gonoszok is ügyesen lettek megalkotva, látszik a céljuk – ami minden, csak nem jó –, az ő szempontjukból elég logikus is, ám a fő „szóvivőjüket”, a lányok egyik kedvencét, Judalt valahogy nem sikerült a szívembe zárnom, pedig én általában bírom a szociopata rosszfiúkat. Maga a szervezet, az Al-Thamen igazi mozgatórugói itt még nem kapnak akkora reflektorfényt, de ami késik, az ugye nem múlik.

 Magi2

A Magi: The Labirynth of Magic elsősorban a lányok szívét nyerte el válogatott hímjei által, ám ez önmagában még kevés lett volna a sikerhez. Megvan benne az a bizonyos plusz, ami kortársai többségében nem fellelhető. Remek a történet, jók, sőt egyenesen kiválók a karakterek, és már én is alig várom, hogy a második évadot is lekalapáljam hamarosan.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.