Oldal kiválasztása

Amennyire ígéretes játéknak tűnt a The Forest, nagyjából akkora csalódás is ért a végigjátszásakor. Azzal hitegetett ez a kis túlélőhorror-szerű játék, hogy valamivel – akármivel –, de kilóg a többi hasonló kategóriás műk sorából, azonban nem így lett, és rossz volt csalódni benne.

 The Forest2

A történetben egy repülőgép szerencsétlenség következtében egy „lakatlan” szigeten landolunk, és változatos módokon próbáljuk túlélni az időjárási viszontagságokat, és a ránk vadászó kannibálok hadát. Igen, mert itt olyanok is vannak, és kicsit sem barátságosok, azon meg egyáltalán ne lepődjünk, ha minimum kismilliószor tesznek el minket láb alól – csupán a játék elején járva. Persze utána mi is visszavághatunk bottal, baltával, molotov-koktéllal – igen, mert csak arra fogom használni a tisztaszeszt, hogy robbanószert csináljak belőle, abszolút logikus.

 The Forest3

Szóval a The Forest hozza a kötelező sablonelemeket: egyedül túlélés, gyűjtögetés, bizarr és logikátlan dolgok készítése, valamint a kicsit sem ijesztő ellenfeleket. De ezen kívül semmi más sincs, ami akár egy kicsit is előrébb vinné a játékot. Ilyenkor persze a kocka ad még egy esélyt neki, hogy talén a vége jó lesz – aha, hát ez itt nem jött be. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy hogyan ér véget a The Forest.

 The Forest1

Grafikaügyileg messze átlagos, néhol még meglehetősen zavaró is – főleg amikor a kamerát kezeled, és az beragad –  viszont az egyetlen dolog, amire nem lehet panaszom, az a zene, amik néhol már igen életszerűek, és jól is vannak beadagolva a játékmenetbe. Ezt nagyon is eltalálták a készítők, de nem lesz olyan ezen a világon, aki csak a zenéjéért fog végigvinni egy játékot.

 The Forest4

A The Forest gyújtani próbált az éjszakába némi fényt, ám ez nagyon nem sikerült neki: sablonos, vontatott, és néha kifejezetten zavaró az, hogy szinte már hülyének néz a játék. Talán még szódával elmegy kategória a durvább gamereknek, de kezdőknek vagy a stílus kedvelőinek egyáltalán nem tudom ajánlani ezt a játékot – van helyette jó pár, sokkal érdemlegesebb game is a piacon (Dead Island).

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.