Oldal kiválasztása

A Showtime-os sorozatoknak mindig megelőlegezek egy piros pontot, és azt kell, mondjam, eddig még nem okoztak nekem csalódást. A The Affair ugyan nem azt a témát boncolgatja, amit szeretek, de azt el kell ismernem, hogy nagyon jól csinálja.

theaffair.pilot.3

Noah Solloway (Dominic West) példás családapa és férj, imádja feleségét, Helent (Maura Tierney), és a négy gyermeküket. Bár első pillantásra egy ideális, már-már giccses családnak tűnnek, de ahogy halad előre az epizód, rá kell jönnünk, hogy bizony itt is bőven akadnak problémák: a fiúk nem jönnek ki jól egymással, és a legidősebb lány túlságosan pimasz, viszont pont ezek az apróságok teszik őket valódi és szerethető családdá. Sollowayék a nyárra Helen szüleihez utaznak, akik kő gazdagok, és ezt szívesen is dörgölik Noah orra alá, aki “csak” egy tanár, és nemrég publikálta első könyvét. Alison Bailey (Ruth Wilson) a helyi kifőzdében dolgozik pincérként, itt találkozik először Sollowayékkel, és bár tisztában van vele, hogy a férfi nős, mégis vonzalmat érez iránta. De Alison lelkét egy szörnyű teher nyomja, ez pedig visszaköszön minden tettében.

Mikor a két főszereplő, Noah és Alison találkozik, akkor szinte már egyértelművé válik, hogy bizony kettejük között fog kialakulni valami (mondjuk erre a cím is utal). Ez a valami azonban két szemszögből lesz elmesélve, és ez a két nézőpont eltér egymástól – a másik, ennél sokkalta nagyobb csavar pedig annyira bravúros, és annyira rejtélyes, hogy egyelőre nem tudok vele mit kezdeni.

theaffair.pilot.2

A színészek jók, hitelesek a szerepükben. A szívemnek oly kedves Ruth Wilson most nem a szociopata vörös démont, Alice-t alakítja a Luther című sorozatból, hanem egy megtört embert, és azt kell mondjam, Wilsonnak sikerül megugrani ezt a lécet. A másik érdekes karakter Cole, akit Joshua Jackson alakít – hihetetlen, hogy a Dawson és a haverok főszereplőjéből ilyen zseniális színész lett.

A sorozat atmoszférája igen érdekes, sok a lassítás és az elnyújtott, érzelmes jelenet – bár ezeket én nem kedvelem túlságosan, itt valóban minden a helyén volt. A hirtelen és meglepő fordulatok, amik a fő szál szempontjából aprók, azért mégis színesítik az epizódokat nekem nagyon bejöttek, remélem több is lesz belőle.

theaffair.pilot.1

Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, hiába, a téma nálam nem jött be, azonban minden tisztelem az alkotóké, hiszen egy remek munkát hoztak össze. Nem vagyok benne biztos, hova is fog kilyukadni a történet, de talán a The Affair az a sorozat, ahol nem a végcél a fontos, hanem az utazás maga.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.