Oldal kiválasztása

Nem igazán tudom eldönteni, hogy ezt az epizódot eseménydúsnak nevezzem-e, vagy sem. Valójában a történettel nem sokat haladtunk előre, de mégis annyi minden történt benne, hogy kapkodnom kellett a fejemet össze-vissza.

sailormoon22

Valójában ennek az epizódnak a leglényegibb része az volt, hogy Usaginak végre lett egy kis önbizalma. Az ember ezt valahogy alapból elvárná egy vezetőtől, de hát ez nem mindig olyan egyszerű. Szegény lány szenved is ettől rendesen, hiszen, a szavaival élve: “nem tud ködöt, tüzet, vagy villámokat varázsolni”, ellenben hatalmas szíve van – és ebben rejlik az ő igazi ereje. Olyan, amilyen – hisztis, sokat sír, és néha rettenetesen idegesítő –, de szerintem példaértékű, ahogy mindent megtesz a szeretteiért. És hogy erre ő is ráébredjen, nem más segít neki, mint Tuxedo Kamen.

sailormoon24

Azért azt nem mondhatnám, hogy nem léptünk előre egy kicsit sem. Először az egész epizód egy váratlan bejelentéssel kezdődött Tuxedo Kamen részéről, ami jócskán felpörgette a dolgokat, és a lányoknak még keményebben el kellett kezdenie keresni az Ezüstkristályt. Innentől vetődik fel a kérdés, hogy akkor most a srác valójában a rossz oldalon áll? Ezen tépelődnek természetesen hőseink is – főleg Usagi, mivel belezúgott, mint vak a szakadékba. No, és persze lelepleződött, hogy ki is a maszkos csávó. Oké, tudom, hogy mi tudjuk – lássuk be, a rajzolók sosem igyekeznek nagyon, hogy átrajzolják a szereplőket, szóval joggal nézzük őket időnként hülyének, amiért nem ismerik fel egymást.

És persze eközben a rosszak sem tétlenkednek, ezúttal két legyet akarnak ütni egy csapásra – elvenni az emberek energiáját és megkerestetni velük a kristályt. Ez egyébként annyira nem is rossz ötlet – sőt, mondhatnám, hogy eddig ez volt az első jó ötletük az évad során.

sailormoon21

Fontos megjegyeznem, hogy ebben az epizódban én is kicsit elgyengültem Tuxedo Kamentől. Én régebben nem őt favorizáltam a korábbi évadokban sem – viszont azokhoz képest jelentős változásokon esett át. Én értem ugyan, hogy a korábbi szériában őt nagyon badassnek akarták eladni, csak nekem ez sajnos nem jött át, viszont a jelenlegi gondoskodó magatartása kifejezetten megható és aranyos. Viszont a cilindere mindig is menő volt.

sailormoon23

Az epizód végén Sailor V is felbukkant egy fehér cicával, így számíthatunk rá, hogy hamarosan ő is nagyobb szerephez jut, de egyelőre belőle még csak ennyi jutott. Addig kénytelenek leszünk türelmetlenül ücsörögni azokon a bizonyos tűkön. No, meg persze az is érdekes, hogy mi lesz ezek után Usagival és a kedves urasággal.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!