Oldal kiválasztása

Határozottan jól sikerült az American Horror Story negyedik évadának kezdése. Be kell valljam, én kicsit elfogult voltam az elejétől fogva vele, mivel a cirkuszos téma is igen közel áll a szívemhez – meg talán azért, mert mindenki más fél a bohócoktól. Bohócot egyébként természetesen kaptunk, nem is akármilyet és még jó sok mindent.

ahsiv1

A történet Elsa Mars (Jessica Lange) cirkusza köré épül. Az ő mutatványosai nem akármilyenek, hiszen összegyűjtötte a legfurcsább embereket a világból: szakállas nő, összenőtt ujjú srác, óriás és törpe. Akad itt minden, amire az emberek a világban azt mondják, freak. Ezzel nem csak a saját szerencséjét kovácsolta meg, de ezeknek az embereknek is otthont adott, ahol többé nem csúfolják őket – habár ezt ilyen formában én nem jelenteném ki. A cirkuszi sátor azonban nem védi meg a társulat tagjait a külvilágtól, hiszen a nézők, sőt, tulajdonképpen minden normális ember ugyanúgy piszkálja őket. A freakek méltán dühösek.

AHS_080414_0529.JPG

A társulat legújabb jövevényei a sziámi ikrek Bette és Dot (Sarah Paulson), akikre Elsa igencsak nehezen talál rá egy kórházban. Nem csak a világ szeme elől kell rejtőzniük a lányoknak, de a hatóságok elől is, hiszen a többiekhez hasonlóan ők is nehezen viselték a megbélyegzést. Elsa azonban őket is befogadja, és igazi anyaként gondoskodik róluk.

ahsiv3

Mellettük állandó jelenlét egy jócskán ijesztő bohóc is. Hogy neki mi köze Elsa Freak Showjához, az rejtély, de többnyire arrafelé bukkan fel ő is, ahol a csapat, és szorgosan szedi áldozatait – meglehetősen morbid körülmények között, hiszen ő egy bohóc, akinek az a feladata, hogy szórakoztasson. Nekem nagyon tetszik a karakter, a nagy szívem egyből megsajnálta, amikor nem hagyták zsonglőrködni szegényt. Szerintem aranyos.

ahsiv4

Az első rész nem csak izgalmasra sikerült, de máris hozott fordulatokat. Tulajdonképpen annyira nem meglepőek azok a fordulatok, de a remek tálalás gondoskodik róla, hogy mégis meglepődünk. Gratulálok!

Erős kezdés, és a sorozatot ismerve a többi rész sem lesz gyengébb – habár a harmadik évaddal nem voltam megelégedve maradéktalanul – úgyhogy én már rágom a körmeimet, hogy mi vár jövő héten. Engem minden esetre első körben sikerült teljesen elvarázsolni. Megyek is jegyet váltani az előadásra.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!