Oldal kiválasztása

Ritkán akad olyan stand-upos, akinek egyetlen egy poénján sem vagyok képes nevetni vagy mosolyogni – azonban a Mulaney főszereplője ezen ritka kivételek egyike. Íme, a tökéletes példa arra, hogy ha leutánozunk valami eredetit, akkor nem feltétlenül sül ki belőle jó.

mulaney.pilot.2

John Mulaney (John Mulaney) népszerű internetes humorista, aki a nagy áttörésre vár, ezt a lehetőséget pedig most megkaphatja, ha sikerül megszereznie álmai állását, azonban John annyira ideges, hogy előbb egy kis Xanaxot próbál felírattatni az orvosával, de az inkább egy prosztatavizsgálatot hajt végre rajta. A kínos incidens után John kissé izgatottan jut el Lou Cannonhoz (Martin Short), a híres tévés nevettetőhöz, azonban mégis sikerül megszereznie az írói állást. Miközben ő az új munkájával van elfoglalva, addig barátai: Motif (Seaton Smith) átveszi a helyét egy stand-up showban, és Jane (Nasim Pedrad) őrült tyúkként koslat volt barátja után.

mulaney.pilot.3

A Mulaney egy az egyben a Louie koppintása, csak éppen sz…, elnézést, vacak poénokkal, sablonos témákkal és kiszámítható reakciókkal. Míg Louis C. K-nek (aki amúgy Louis Szekely néven született) sikerült valódi és eredeti problémák elé görbe tükröt tartania, addig Mulaney egy felszínes és sablonos stílust mutat be, ami nélkülöz mindenfajta humort vagy spontaneitást. Ha nem láttam volna az MTV Happylandjét, akkor ezt tartanám az idei év leggyengébb darabjának, ami azért egy Foxos sorozattól kissé gyenge minőség.

Mulaney szinte egyen arccal tolta végig az egész műsort, nem lehetett belőle kivenni semmi érzelmet, mintha egy robot beszélne, akinek nincs humorérzéke. Short egy idegesítő ripacsot alakított, és annyira gyenge minőségben, hogy az már szégyen ránézve. Smith legalább nem sok vizet zavart, míg Pedrad annyira idegesítő volt ezzel az őrült nő stílussal, hogy legszívesebben lekevertem volna neki egy pofont. Illetve kikérem magamnak a sztereotípiát, hogy egy nő azonnal megbolondul, ha szakítanak vele!

mulaney.pilot.1

Nem tudom milyen irányba fog elmenni ez a sorozat, de én biztosan messzire el fogom kerülni, és ezt javaslom minden jóizlésű embernek is.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.