Oldal kiválasztása

Hát, másra számítottam a végjátékban. Arra, hogy mindkét kedvencem meghal, Eph és Nora boldogan omlanak egymás karjaiba, és a világ – mint mindig – most is megmenekül. De csak részben lett igazam. Jöjjön hát a The Strain évadzáró része, a The Master.

 The Strain S01E131

Jó pár kérdőjel lebegett a szemem előtt az epizód végén, de azért ennyire még ne szaladjunk előre a csatornában – legalábbis fegyver nélkül. Nos, az utolsó részben jön pár epikus harc, ahol hőseink már nem ezüst szögbelövőt használnak, hanem ezüst kardot, és azzal állnak le aprítani Eichrost és Bolivart (vérzik értük a szívem), majd Zack ismét találkozik ember (vagy csak emberibb) anyjával, aki egy hatalmas nagy csavart hoz a történetbe, és előrevetíti a második évadot. Félholt Palmerünk pedig visszautasítja a halhatatlanságot, ám a Mesternek valójában más terve van vele, semmint, sem mint  hogy gyors halálban részesítse.

 The Strain S01E134

Hogy miért is kavarog sok kérdés a fejemben? Mert ez a rész egyfelől, bizonyos dolgokról (Zack jövője, a Mester terve, a napra immunis vámpírok) túl sok információt árul el, másfelől (a Mester gazdatestének a múltja, Kelly emberibb mivolta, Vasily életben maradásának ténye) viszont túl keveset. Furcsa, de ez az évadzáró epizód nem nagyon viselkedik úgy, mint a legtöbb ilyen rész, hanem sokkal inkább átkötő szerepe van. Annyi infót ad (és persze annyit el is hallgat), amennyi pont ahhoz kel, hogy tűkön ülve várjam a második évadot.

 The Strain S01E133

De azért, nem is én lennék, ha valamibe nem kötnék bele a rész kapcsán: az pedig Zack „jövője”? Most őszintén, ilyen vadbaromság kinek jutott egyáltalán az eszébe? Minden előjel nélkül csak úgy beböfögnek ide egy nagyon is lényeges infót a kissráccal kapcsolatban, és csodálkoznak, hogy a nézők meglepődnek?

 The Strain S01E132

Mindezek ellenére, örülök, hogy így ért véget az első évad. Volt itt minden kérem a tizenhárom rész alatt: dráma (mondjuk ebből már kicsit túl sok is), horror, gore, nem csillogó vámpírok, ezüst szögbelövők, náci vámpírok, molotov koktéllal való dobálózás, és persze az elmaradhatatlan romantikus szál. Mert ilyen minden sorozatba kell – még ha kicsit sem illik bele. Így ért véget a The Strain, legközelebb már csak jövőre lesz róla szó, addig meg azok, akik nem az eredeti nyelvén az amerikai premier után követték nyomon a sorozatot, most a magyar Fox csatornán hétről-hétre figyelemmel követhetik The Strain – A kór címmel.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.