Oldal kiválasztása

Négy hét, négy rész. Lassan, de legalább haladunk, és a részekkel együtt a színvonal is növekedni látszik. A mostani epizódon, a Full Metal Zombieon őszintén, kissé meglepődtem, és a várttal ellentétben meglehetősen pozitív élménnyel zárult számomra ez a rész.

Z nation S01E041

De mindent az elejéről: Murphyék a nagy rohangálás és menekülés közepette belefutnak egy csapat military zombiba (innen a rész címe is, bár így egy kicsit csalóka a álasztás), akikkel rendesen meggyűlik a bajuk – mint amúgy minden más típusú zombival. Eközben 10K-ék sem lazsálnak, sőt, kedvenc sniperesünkről is kiderül egy-két szaftosabb információ –, de ezt a poént, ha mondhatjuk annak, most nem igazán akarom lelőni, ezt az élményt meghagyom neki. Meg azért persze Cassandráért is aggódhatunk rendesen – már aki akar.

 Z nation S01E043

Őszintén, ez a rész csupa olyan meglepetés volt nekem, amire számítottam ugyan, de más tálalásban. Ott van 10K mútlja, amiről lehetett sejteni, hogy nem vidám, de amit kaptam, az azért kissé már durva volt, hogy a kiláncolt és céltáblának használt zombikról már ne is beszéljek. Ezeket mind-mind láthattuk már más filmekben és sorozatokban, valahogy mégsem éreztem őket sablonosnak. (zombikiláncolás 85-ös Holtak Napjában military zombik 2008-as Holtak Napjában voltak). Kezdem megkedvelni ezt a szériát, részben azért is, mert akar haladni. Nem akar a The Walking Dead árnyékában lenni, hanem attól a sémától külön akarja kezeltetni magát – és, még ha ez szász százalékban még nem is történt meg, jó úton halad efelé.

 Z nation S01E042

Akció ismét csak toppon, de Cassandra vonalát egy kissé már kezdik túlhúzni – amit kivételesen ebben a részben, és talán még az előzőben éreztem jogosnak. Doc is teljesen más, mint Dr.-Logan, mondjuk abban hasonlítanak, hogy a katonai vezetőket és azok parancsait teljesen figyelmen kívül hagyják – akárcsak magát a személyt.

 Z nation S01E04

A Full Metal Zombie talán az eddigi legjobbra sikeredett epizód– külön gratula a rendezőnek –, mondjuk megijedni rajta még mindig nem fogok, de így is élvezhető kis rész, sok zombival és még több fegyverrel, jóadag művérrel és egy dilis tábornokkal nyakon öntve. Csak így tovább.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.