Oldal kiválasztása

Beköszöntött az ősz, és, bár ez sokak számára a rossz időt és a lehulló faleveleket jelenti, nekünk cosplayeseknek egy sokkal pozitívabb dolgot: végre elérkezett az újabb közös rendezvény, az őszi Mondocon ideje. A Hungexpo területén békésen megfér egymás mellet az Alien, a Titan, a Borg vagy éppen a Tünde.

10732481_437816726357177_106732491_o

Napok óta tudtuk azonban, hogy a hétvégére nem ígérnek túl jó időjárást, így sokan félve és esernyővel felszerelve vágtak neki a napnak. Már majdnem delet ütött az óra, mikor a kígyózó sorok végre apadni kezdtek, és mindenki megtölthette a rendezvény területét. Nos, igen, szombaton sokkal több a látogató, a beöltöző és a vendég is – a Mondocon valódi pezsgése igazán ezen a napon érhető tetten. Szerencsére az eső egészen a késő délutánig megkímélt mindenkit, így a szabadtéri fotózásoknak és programoknak nem szabott gátat az a sok csúnya felhő.

Természetesen most is megannyi kiállító standját lehetett meglátogatni, sőt, egymás mellett békésen megfértek a Csillagkapu, a Star Trek és A gyűrűk ura cosplay közösségek jeles képviselői is. Míg a trekkie-k ízletes süteménnyel készültek, addig a Csillagkapusok egy terráriumnyi hírnökbogarat hoztak magukkal. Ugyan a Doctor Who asztala egy teljesen más épületben foglalt helyett (az árusoknál), de persze őket is meglátogattuk, különösen, mert az egyik Doktor – mert igen, a szombaton kilátogató szerencsések bizony többel is találkozhattak – évek óta jó barátom.

Idén is akadt sok kreatív elme, ügyes kéz, lelemény és fifika, ami a legkülönfélébb cosplayeket szülte, az egyik nagy kedvenc az Alien A nyolcadik utas: a Halálból , illetve Mr. Garrison a South Parkból. Sőt idén két Bellatrix Lestrange tisztelte meg jelenlétével a jeles eseményt – az már egy más kérdés, hogy ezzel jól jártunk-e?

Külön öröm a számomra, hogy már a Trónok harca rajongók is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat, és most már nem csak Daenerys-szel lehet találkozni, hanem Melisandre, Cersei, Arya és Jon Snow is felöltötte magára ruháját.

Ixivel remekül éreztük magunkat és nagyon, nagyon elfáradtunk, de már a mai nap sokat beszéltünk a jövőbeni cosplay terveinkről, és lássuk be, mindannyian ezt csináljuk – de messze van még a karácsonyi rendezvény.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.