Oldal kiválasztása

Amennyire vártam és szerettem az Alien vs. Predator első részét, a második sajnos annyira a padlóra is küldött. Hogy miért is? Mert idegen lények gigászi háborúja helyett egy – ha úgy vesszük még egy jobb – B-kategóriás hentelős horrort kaptam 2007-ben, ami a Requiem névre hallgat.

 alien vs predator 21

De hol is kezdjem? Nos, a történet visszanyúl az első rész végéhez, vagyis a Predalien (Vadászból kikelt Alien) megjelenéséhez és bajokozásához, ami hamarosan eléri bolygónkat, veszélybe sodorva ezzel egy amerikai kisvárost, ahol egy srác legnagyobb problémája az, hogy nem kaphatja meg a lányt, akit akar. A sablonriasztómon már itt kiakadt a mérce, de még mindig csak az elején vagyunk. A földön lévő Vadászok híján kapunk egy nagyon badass – és ő kivételesen jóra sikeredett – idősebb Predatort, aki nem olyan mint Scar és társai az első filmben: hatalmas, makacs, és egyáltalán nem bírja az embereket, de a szabályok rá is vonatkoznak.

 alien vs predator 23

Először is: a sablonokat még megtudtam bocsájtani, legalább ezeket kijátszották, de arra nincs mentség, hogy az emberi szereplők egytől egyig totál elcseszettek! Nulla karakterisztika, valójában mindenki csak töltelék. Őszintén sokkal viccesebb lett volna a film, ha nem lettek volna benne emberek, de hát valamiknek hullania is kell az ilyen művekben. Aki miatt még megéri megnézni ezt a filmet, az kétségtelenül Predalien, aki egy igazi rosszfiú: ravasz, mint egy Vadász és kegyetlen, mint egy Alien. Zseniális. A harcok jóra sikeredtek, már amit láthatunk belőle, hiszen a jelenetek nagy része vaksötétben játszódott, így pont az igazán epic jelenetek vesztek oda.

 alien vs predator 22

Ami miatt még felemelném a szavam: az első részt azért szólták le, mert túl vérszegény. Nos, ezt meg azért mert itt túl sok is volt a vér és a morbiditás (gondoljunk csak a kórházi jelenetre). Nem tudom elhinni, hogy egy viszonylag tapasztalt rendező és stáb miért nem tudja megtalálni azt a finom egyensúlyt, ami elválasztja a menőt az undorítótól. Mert itt a jelenetek jórésze sajnos ebbe a kategóriába esik – és ezt úgy mondom, hogy én horrorokon nőttem fel.

 alien vs predator 24

Nem lett a szívem csücske ez a film – és soha nem is lesz –, de hát mégiscsak egy Alien vs. Predator alkotásrólvan szó. Az elvártat hozza, de mellette minden más dolog a filmből rossz, és ennek nem kéne kötelezően így lennie.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.