Oldal kiválasztása

A Scorpion elérte nálam azt, amit még egy sorozatnak sem sikerült (filmnek igen): még a fele előtt kikapcsoltam az egészet, és nem akarom többet látni. Én nagyjából tíz perc alatt halálra untam magam, elkezdtem az Eredan Arenát nyomkodni a telefonomon, labdáztam a kutyával, egyéb hasznos tevékenységeket folytattam.

scorpion4

Úgy az első pár perc az még izgis. Kisfiú ül a szobájában, közben párhuzamos vágással látjuk, hogy kommandósok igyekeznek valahová – sejthető, hogy ha összevágták, akkor a sráchoz. Megérkezve bemondja az egyik kommandós a rádióján, hogy „Megvan a Scorpion” és elviszik a gyereket. Ez így tényleg elég ígéretes első két perc volt. Aztán átugrunk kapásból egy kajáldába, ahol egy helyes srác beszélget a szőke barátnőjével, és azt ecseteli neki, hogy hogyan kell tudományos módszerekkel szakítani. Még egy frankó döntési fát is rajzolt hozzá, elérve ezzel, hogy a hölgy még inkább kiakad. Hát igen, zsenikkel járni nehéz. Majd megszereli a WiFit és visszamegy a haverjaihoz. Szóval halálosan izgalmas, lerágtam a körmöm – ugye érzitek az iróniát? Aztán történik némi akció benne, de tipikusan beleestek a készítők abba a hibába, amit gyűlölök – a megoldás a főhős ölébe hullik. De azért próbálunk feszkót kelteni, de azért mindenki tudja, hogy happy end lesz.

scorpion2

Ez egy durva csalódás volt, mert én a The Big Bang Theorys felvezetés és az ottani okoskák után valamiért abban a tévhitben éltem, hogy kapok belőle egy komoly verziót. Ehhez egyébként nagyban hozzájárult az, hogy a főszereplő majdnem egy az egyben úgy néz ki, mint Raj, csak kicsit soványabb (nem Raj, jó alakod van, ő a gebe!). Fokozta a kíváncsiságot a műszakis lány, mert bár lassan az ő karaktere is sztereotippé válik, mégis egy sztereotípiát akarnak vele megtörni. Hát, ismét utalnom kell: Kaylee a Fireflyból ezerszer vagányabb.

scorpion1

Megjegyzem az egészben az a ciki, hogy valós alapú sztoriról beszélünk. Most nem tudom, hogy Walternek tényleg ilyen kommersz élete volt, vagy csak az írók pocsékak – merthogy nem életrajzról beszélünk, csupán ő ihlette. Szegény ember, még jó, hogy ezt már ő nem láthatta.

És itt akkor megragadom az alkalmat, hogy elmondja, halványlila dunsztom sincs, ki rajzolt ehhez a sorozathoz – igen, ezzel is jelezni akarom, hogy mennyire nem tudom értékelni – de nagyon sürgősen menjen el egy rajztanfolyamra. Ugyanis ha nem lennének a karaktereknek jellegzetes öltözékei – vagy nagy hasuk – akkor a szerencsétlen néző totózhatna, hogy vajon kit ábrázolnak a képek.

scorpion3

Még azt sem mondhatom, hogy negyven hosszú percet elvett az életemből, mert nem jutottam el odáig. Nem tudom, mit fognak művelni ezek után, őszintén szólva nem is érdekel, de ha szeretnének még fizetést kapni az elkövetkezendő pár hónapban, akkor ajánlom nekik, hogy lopják vissza az epizódokat, amennyiben ezen a szinten mozognak. Nagyon gáz!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!