Oldal kiválasztása

Azt hiszem, hogy a Háromszögről nyugodtan mondhatom, hogy a legjobb filmélményeim egyike. Manapság már nehéz olyan művet gyártani, aminek nem tudjuk előre a végét – de legalább a feléig titok marad –, most azonban ez mégis sikerült.

triangle2

Főszereplőnek csak úgy szokás szerint egy csinos, szőke hölgyet választottak – ő Jess (Melissa George). Hajókirándulásra indul a barátaival, szépen szelik is a habokat, amikor derült égből villámcsapás – szó szerint és átvitt értelemben – egy vihar összetöri a járművüket. Persze csodák csodájára találnak egy óceánjárót, amire lelkesen fel is kapaszkodnak, hátha haza tudnak jutni. Tök elhagyatottnak tűnik, egészen addig, amíg egy ismeretlen alak, zsákkal a fején el nem kezdi megtizedelni a társaságot. Az egyetlen túlélő végül Jess, de a történet itt még korántsem ért véget, sőt! Még csak most indul be igazán!

triangle1

Ezt a filmet két okból is nagyon imádom. Az egyik része a dolognak az, hogy remekül feldolgozták és nem erőltettek ránk minden mögöttes tartalmat. Van neki persze, de csak az fogja fel, aki akarja – aki pedig nem, az is tudja élvezni a lövöldözést, meg a kusza szálakat. Nem erőlteti sem a mitológiai vonatkozásokat, sem a Bermuda-háromszöget – utóbbira az össz utalás maga a cím.

A másik fele az imádatomnak viszont pont maga a háttér. Egyrészt a film Sziszüphosz esetét dolgozza fel, csupán áthelyezi az időben. Nem árthat, mert lehet, hogy egyébként így jobban fogják kedvelni a suliban is a gyerekek – persze mondhatnám én ezt egy tanárnak, úgyse hallgatna rám. Na, és ráadásul az elhagyatott hajó az Aeolus névre hallgat, akit szintén a görögöktől kölcsönöztek. Ha esetleg valaki mégsem ismerné őket, akkor ugorjunk be az iskolapadba gyorsan. Sziszüphosz Aiolosz, a szelek urának fia, aki túl pletykásnak bizonyult és kifecsegte Zeusz egyik titkát. Ezért azt a büntetést kapta, hogy felgörgessen egy sziklát a hegyre, majd a másik oldalon gurítsa le. A szikla azonban mindig egy kicsivel a cél előtt legurult, így örök időkig ezt kell csinálnia. Szóval lányok, ne pletykáljatok annyit!

triangle4

No, de elég legyen a tanulásból, beszéljünk a filmről! A színészi munka nagyon ott volt. Habár Jessen kívül a többi szereplőnek nem jutott akkora szerep, de azért ha egy kicsit odafigyelünk rájuk, akkor ők is remekül hozzák a karakterüket. Jess pedig a tökéletes szőke áldozat – sokkal jobb, mint mondjuk Paris Hilton, még jó, hogy őt fejbe szúrták a Viasztestekben. A hajóba kapásból beleszerettem, persze ez annyira nem meglepő, mert szeretem a nagy járműveket – nem, a Hammert nem szeretem.

Vicces körülmények között kaparintottam egyébként a kezembe, a suliba kellett az egyik vizsgámra, és mire eljutottam ehhez a filmhez, majdnem idegroncs lettem, mivel egy hétig napi három pszicho-thrillert néztem végig. Kifejezetten üdítő hatással volt rám, mert bár dögivel van itt is gyilkosság, a Triangle-ben legalább süt a nap és tenger is van. Úgyhogy ezek után kijelenthetjük, hogy a legvidámabb nyomasztó film.

triangle3

Bárkinek bátran ajánlom – akit nem zavar néhány fojtogatás és puskadörrenés –, mert maradandó élményt nyújt. A végkifejletről meg csak annyit, hogy ahány emberrel beszélgettem róla, mindenki mást lát benne, szóval bőven lesz min nyammogni utána.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!