Oldal kiválasztása

Nos, én nagy reményeket fűztem a Fracking Zombieshoz, és annyira nem is volt gázos, mint azt először gondoltam. Van benne minden, ami csak kell egy zombiapokalipszishez – igaz, kissé felemás tálalásban, mint a megszokott, de ebbe most a kényelem kedvéért nem fogok belekötni. Annyira.

Z nation1

Nos, eheti részünkben a túlélők New Jerseyben üzemanyag hiány miatt versenyt futnak az idővel – szó szerint –, közben a nagyon eredeti stílusban Citizen Z-nek (DJ Qualls) nevezett srác, kire a magányos hős szerepét osztotta az élet, kapcsolatba kerül a mount wilsoni kutatóintézettel a gépén keresztül, ahonnan kimenekíti a zombikkal körülvett Dr. Hastingset (Jodi Binstock). Láthatunk pár jelenetsort Doc és 10K között (egek, ezek a nagy értelmet kívánó nevek), majd az egyik túlélő, Cassandra (Pisay Pao) múltjából is megtudunk némi nem igazán szép szeletet.

Z nation3

Hol is kezdjem? Nos, önmagában a rész, a teljes egész nagyon is korrekt és, ha nem is hoz száz százalékot, legalább látszik az erőlködés, mind a rendező, mind a színészek részéről – az már más könyvgerinc, hogy ki hogyan váltotta be ezt az erőlködést: például Cassandra nekem itt elég ripacsosra sikeredett, és őszintén, kicsit sem vagyok kíváncsi egy olyan ember múltjára, akinek a jelene attól messze izgalmasabb. Az üzemanyag hiányos rész jó húzás volt, csak kár, hogy minden második (ha nem az összes) zombis filmben és sorozatban ez egy központi sablon probléma. Egy szót mondok: Tartalékolj!

Z nation4

És mi van a zombikkal? Hát, a Fracking Zombiesban, hála az égnek most valamivel több szerepet kapnak a címszereplők, de mivel nekem még mindig ittas és agresszív hobóknak tűnnek, semmint zombiknak, így a téma tárgytalan. Viszont még ez a Citizen Z név zavar, de nagyon. Szinte mindes más szereplő (kivéve 10K és Doc) rendelkezik normális névvel, de őneki muszáj ilyen elcseszett névvel élnie az apokalipszis napjait.

Z Nation - Season 1

Végeredményben csak azt tudom mondani, amit fentebb már begépeltem: a részek külön eléggé gikszeresek, de maga az egész nem is rossz. Utolsó szó jogán még megjegyezném, hogy 10K nagyon jól bánik a Sniperrel – de ilyet is sokat láthattunk már. Kíváncsi leszek a harmadik részre, ami a Philly Feast  névre hallgat.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.