Oldal kiválasztása

A nyolcvanas és kilencvenes évek ontották magukból az olyan bájos és vicces családi vígjátéksorozatokat, mint például az Egyről a kettőre, ami szerintem azóta is a műfaj csúcsa. Ugyanakkor nem minden próbálkozás ért el akkora sikert, és bár a színészek ismertté váltak, a 2×2 néha sok(k) csupán egy évadot élt meg.

2x2nehasokk.s01.2

Kevin Burke (Christopher Sieber) egyetemi professzor egyedül neveli ikerlányait, akik nemsokára tinédzserekké válnak, így apjukkal már nem szívesen beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat – meg szerintem apuka sem szívesen hallgatná a lányok ömlengését a fiúkról. Így Kevin úgy véli, itt az ideje, hogy felvegyen egy nevelőnőt lányai, Mary-Kate (Mary-Kate Olsen) és Ashley (Ashley Olsen) mellé. De mivel apuka rettentő elfoglalt, így az egyik diákja, Carrie Moore (Sally Wheeler) lesz a lányok pesztonkája. Amire viszont a professzor nem számított, hogy így a lányok veszik át a hatalmat a család felett, ez pedig olykor szórakoztató végeredménnyel zárul, de addig a ház a feje tetejére áll.

Mary-Kate és Ashley ugyan külsőleg hasonlítanak egymásra, de személyiségük nem is lehetne ennél különbözőbb. Mary-Kate kedveli a sportokat, és ő az engedékenyebb kettőjük közül, míg Ashleyt a divat és a szépség érdekli, és sokkal konokabb Mary-Kate-nél. A lányok néha összevesznek, néha kibékülnek, de ha bármi fontos történik az életükben, azt egymással beszélik meg, pont, mint a jó testvérek.

2x2nehasokk.s01.1

Az Olsen-ikrek olyanok, mint mindig: viccesek, komiszak, csajosak, hozzák a már jól ismert, begyakorolt és az unalom határáig játszott szerepüket. Azért csak az unalom határáig, mert a mai napig képes vagyok leülni bármelyik filmjük vagy sorozatuk elé, és élvezem a művet – boldoggá tesz, és jó a lelkemnek. A lányok persze már baba korukban kezdték pályafutásukat, azonban manapság csak rosszat hallani felőlük, és bevallom, engem ez mindig negatívan érint, mert valahol mindannyian velük cseperedtünk fel.

A sorozatban látható többi színész is a pályán van még, ám egyikük sem alkotott semmi kiemelkedőt, illetve a 2×2 néha sok(k)-ban is inkább asszisztáltak a lányok munkájához. Főleg az apukát alakító Christopher Sieberre igaz ez, aki persze szintén aranyos volt, de inkább csak az ikrek melletti háttérfiguraként volt jelen. A nevelőnőt játszó Sally Wheeler azonban sziporkázott, a beszólásai és a reakciói ügyesek, pimaszak és nagyon is helyénvalóak – szerintem egy idő után mind pontosan így reagáltunk volna a két lány komiszságaira. A kedvenc epizódom, mikor a lányok szert tesznek egy galambra, mint háziállatra és Ashley kifesti a madár körmeit, ezek után pedig szélnek eresztik, csak arra nem számoltak, hogy a galambnak más tervei vannak.

2x2nehasokk.s01.3

Ez a sorozat a maga egy évadával és huszonkét epizódjával igazi kis gyöngyszem a műfajban – persze ettől sem kell túlságosan sokat várni, hiszen az élet nagy kérdéseire nem itt fogja megtalálni az ember a választ (ami amúgy a 42, de ezt most hagyjuk).  Egy könnyed és bájos történet, amit bárkinek nyugodt szívvel javaslok megtekintésre, és látván a tévék mostani műsorkínálatát, többször kéne ismételni ezt a sorozatot.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.