Oldal kiválasztása

Az előző rész kissé nagyon kiütötte nálam a biztosítékot, és a Loved Ones cím sem vonzott igazán, itt alig pár lépéssel a vég előtt, de az már nagy szó, hogy a félelmeimnek csak a fele vált be. Folytatódjék hát a The Strain széria kitárgyalása, avagy Vasily, merre tűntél el?

The Strain S01E101

Őszintén szólva – az előző részben zajlottak miatt –, azt hittem, hogy Kellyt rövid úton kiírják a szereplők közül és Eph békés-véres kapcsolatot élhet új oldalbordájával, de nem: vámpírt csináltak belőle. Itt legszívesebben abbahagytam volna a rész további nézését, ám a belső ördög azt súgta, hogy lesz itt még jó kis buli – és lett is. Vér, harc és mitológia. Igen, nem kergültem meg, mitológia. Még régen, Bram Stroker írt valamikor arról, hogy a fiatal vámpírok azt ölik meg elsőnek (vagy legalábbis megpróbálják megölni), aki még emberként fontos volt nekik. Erre jó példa volt az előző részben Matt, és most Kelly is.

The Strain S01E102

Másik érdekes dolog is Kellyhez kapcsolódik: normál vámpírként elvesztette emlékei jórészét, éhsége csillapíthatatlan méreteket öltött, és a Mester bábjává vált, de egyvalamit nem tudott belőle kiülni az a kis höcörgő féreg – az anyai ösztönt. Itt aztán felvetődik az a kérdés, hogy másoknál ez miért nincs meg, de félek a választól, mert az tuti, hogy Kelly akkor minimum félisteni státuszba kerülne.Még a pozitív élményekhez lehetne sorolni Dutch tervét, ami kissé hajmeresztő, de legalább nem bagatell, és legelső részekből visszatérő Mr. FitzWilliams (Roger R. Cross) váratlan, ám a körülménykehez képest józan döntését is.

The Strain S01E103

Most jön a szapulás, csak a móka kedvéért, és hogy lássátok – ez a rész sem lett a szívem csücske: Miért van Eph még mindig életben? Miért van kevés Vasily? Miért van még kevesebbszer Eichrost, Bolivar és a Mester? Miért csak három rész van már hátra? Miért csak jövőre jön a második évad?

The Strain S01E104

A Loved Ones nem a legjobb rész, de a rossztól is messze áll, végül is kaptunk egy bővebb betekintést a vámpírok milétébe – hogy mit él át az, aki vámpírrá válik, és mi van azután. És itt aláírom, hogy kellett a dráma, mert a hangvétel, amit felvett, a rész megkövetelte.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.