Oldal kiválasztása

Különálló OVA (Original Video Animation) vagy egy rövid harmadik évad? Ez itt a kérdés – én sokkal inkább az utóbbira szavaznék. Hiába csak hat részes, azok az epizódok fejenként többek, mint fél óra, valamint rendesen bele kap az első évad eseményeibe, de a második évad végétől indítja a cselekményt. Igen, ez most egy kissé zavarosra sikeredett, de mindenre lesz magyarázat – csak a Shotgunra nem.

Roberta's Blood Trail1

Nos, az OVA kezdő képsoraiban láthatjuk, amint Diego Lovelance-t, az első évadból megismert Roberta gyámolítója és főnöke, terrorista robbantás áldozatává válik. Roberta erre bosszú szomjasan vadászatot rendez a felelősök ellen, de hát a főellen hol máshol is lehetne, mint Roanapurban? Ahol már mindenki (főleg Bao) csőre töltött fegyverekkel várja a cselédlányt, ám helyette csak egy kicsi orvgyilkos, Fabiola érkezik meg Bao bárjába, aki felkéri Revyéket, hogy segítsenek megtalálni a közel teljesen megkattant Robertát.

Roberta's Blood Trail2

Ebbe a hat részbe minden benne van, ami az előző két évadban, és ami a legjobb – ezeket az elemeket remekül tudta mixelni. Feltűnik Garcia, aki most sokkal kevésbé idegesítő, mint az első évadban, mellette pedig nagyon cuki a mini őrszem Fabiola – korához képest elég kemény a kiscsaj. Jók és lényegesek ezek a behozatalok, de emellett maga a történetszál ott folytatódik, ahol a második évad véget ért, szóval Rock még mindig depis a japán lány halála miatt, de ebben a küldetésben most neki és a kiváló megfigyelő képességének jut a főszerep. Mondjuk pont a folytonos – és olykor fölösleges – filozofálása miatt válik egy kissé idegesítővé, de mint mindennek, ennek is megvan az oka.

Roberta's Blood Trail4

A Roberta’s Blood Trailben minden szereplő kitett magáért; megláthatjuk Chang kissé sötétebb oldalát, Bao kocsmája ismét romokban – azért őróla is kiderül egy s más –, de persze a főkarakter most Roberta. Eleinte sem gondoltam százasnak a csajt, és, ha nem is skizofrén, de aki képes úgy ennyi a nyugtatókat, mint más a cukorkát, és emellett még látomások is kísértik, akkor ott nagy baj van. És nincs mellette senki , hogy a Vérebet visszafogja.

Roberta's Blood Trail3

A végétől nekem kissé felemás érzéseim voltak, de úgy zártam le magamban a képzeletbeli mappát, hogy minden okkal történik, és nem lehet minden úgy, ahogy mi terveztük. Ennek ellenére, aki ismeri ezt a szériát, az tokkal-vonóval együtt így imádja, aki meg még nem ismeri, és először ennek menne neki – annak előtte javaslok receptre két évadnyi részt, és csak utána a Roberta’s Blood Trailt, már csak azért is, hogy értsék,  miről szól ez a nagyon véres, és nagyon menő vendetta.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.