Oldal kiválasztása

Survival of the Fittest

A hatodik évad zűrös eseményei után nem nyugodhatunk meg teljesen, hiszen a hetedik még kaotikusabb, ami a történéseket illeti: a srácok épphogy megakadályozták az apokalipszist, Sam (Jared Padalecki) pedig visszakapta a lelkét, máris új ellenséggel kell szembenézniük, mégpedig a Purgatóriumból kiszabadult leviatánokkal.

supernatural_season7_pic2

Ha röviden és tömören akarnám jellemezni a leviatánokat, akkor azt kell mondjam, hogy ritka ronda és undorító szörnyetegekről van szó. Bővebben kifejtve is rusnyák, mint a bűn, ráadásul iszonyatosan nehéz a fiúk, de még az angyalok és démonok számára is eleinte gyakorlatilag lehetetlen megölni őket. Ezek az alakváltó lények emberekkel, és időnként egymással táplálkoznak, és a szezon alatt a legfőbb igyekvésük az, hogy lebutítsák a Föld összes emberét, végül megegyék őket, így gyakorlatilag végtelen ételforrást biztosítva saját maguknak. Ugye, hogy milyen undorító? Ezek alapján nem is gondolná a kedves néző, hogy a leviatánok mennyire visszamaradottak, olyan értelemben, hogy eléggé primitív társadalomban (már ha ez a megfelelő szó erre) élnek. Van nekik ugyanis egy vezetőjük, aki jelen esetben egy milliárdos üzletember, Dick Roman (James Patrick Stuart) alakját felöltve flangál az emberek közt, és ő maga a Mindenható vele meg tudják váltani a világot, nélküle viszont fabatkát sem érnek. Tehát, ha beüt a krach, életbe lép a dominó-effektus: ha az egyik (ez esetben a legerősebb, legfontosabb) elesik, követi őt az összes többi.

supernatural_season7_pic3

Ám, mire erre a trükkre Deanék rájöttek, addigra legalább tíz epizód lement, de szerencsére segítségükre volt a tény, hogy rátaláltak Isten Szavára, melyet Isten egy írnokával egy agyagtáblába vésetett. Ezt egy fiatal, ázsiai gyökerekkel rendelkező srác, Kevin Tran (Osric Chau) el is tudja olvasni, mert, mint kiderült, őt Isten prófétájának választotta, amikor Dean (Jensen Ackles) és Sam megtalálta a táblát. Kevin így kulcsfontosságú karakterré válik az egész évad során, ráadásul bámulatos jellemfejlődésen is keresztülmegy: az eleinte rendkívül ijedős, de legalább ugyanannyira okos gimnazistából igazi hős lesz, hiszen, közvetetten ugyan, de a Winchesterekkel együtt megmenti a világot a leviatánok diktatúrájától.

supernatural_season7_pic4

Muszáj viszont egy kis kitérőt tenni a szezon legjobban szenvedő alanyával, Sammel kapcsolatban. A fiatalabbik Winchester nem nyugodhat még azután sem, hogy visszakapta a lelkét, hiszen a Pokolban szerzett emlékei még most is kísértik. Lucifer (Mark Pellegrino) ugyanis konkrétan beékelte magát Sam elméjébe és hallucinációkat idéz elő. Ez néha tud vicces is lenni, hiszen előszeretettel énekli a Led Zeppelintől a Stairway to Heaven című számot egymás után ötvenszer , nagy általánosságban viszont nem hagyja Samet sem aludni, sem enni, de sokszor még normálisan kommunikálni sem.

supernatural_season7_pic5

Sam végül, hál’ Odinnak, visszaszerzi mentális egészségét, de hogy miként, az már spoiler lenne – annyit elárulhatok, hogy ez egy bonyolult történet, ami viszont egy szép és nemes gesztussal kezdődött. Deannek Castiellel (Misha Collins), meg persze Kevinnel karöltve sikerül megfékeznie a leviatánokat, ám ebben is van egy nagy csavar… mondjuk úgy, hogy nem számítottak arra, hogy még a vártnál is nehezebb feladatuk lesz.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.