Oldal kiválasztása

Hiszitek vagy sem, az MTV is képes jó sorozatot csinálni, ami kellően vicces, bulis és pimasz. Csak pont ezt kaszálták el nagyon gyorsan – ki érti ezt?

deathvalley.s01.1

A kaliforniai San Fernando völgyét ellepték a zombik, vérfarkasok és a vámpírok – senki sem tudja, hogy honnan érkeztek, vagy miért pont itt bukkantak fel kizárólag. Az emberek védelmében alakult egy különleges rendőri egység, az Élőholt Elhárítás (Undead Task Force), aminek vezetője Frank Dashell kapitány (Bryan Callen). A csoport eredetileg két párosból állt, ám most felvettek egy újoncot is, Kirsten Landryt (Caity Lotz) – akinek a nevét módszeresen elrontja a kapitány. Az előbb említett párosok egyike Joe Stubeck (Charlie Sanders), a kisgyerekes pedáns apuka, és Billy Pierce (Bryce Jonhson), aki teljesen az ellentéte: pimasz, csélcsap, és falja a nőket. Carla Rinaldi (Tania Raymonde) az igazi kemény nő, aki nem fél semmilyen munkától, de azért van annyi esze, hogy óvatos legyen, az ő társa John John (Texas Battle), aki totál bele van habarodva Carlába, ám ezzel több bökkenő is akad.

deathvalley.s01.4

Az Élőholt Elhárításnak meggyűlik a baja a vérfarkasokkal telihold idején, ugyanis akadnak, akik a törvény ellenére nem zárják be magukat, sőt még egy pornófilm forgatáson is felmerül a lycanthrop probléma. A vámpírok pedig az egész völgy alvilágát uralják, és nem riadnak vissza attól, hogy az általuk átváltoztatott lányokat prostitúcióra kényszerítsék. A zombik, nos, ők olyanok, mint mindig: agyatlan horda, aminek egyetlen célja, hogy élőket egyen. Ilyen és ehhez hasonló válogatott rémségekkel kell megküzdenie a rend éber őreinek, illetve az őket követő forgatócsoportnak – akik közül nem egy ember hullik el a sorozat ideje alatt.

deathvalley.s01.2

A Death Valley legnagyobb előnye, hogy meg sem próbálja komolyan venni önmagát – egy vicces és pimasz történet, amiben jelen van a természetfeletti. Igazi popcorn sorozat, amiben nem részletezik túlságosan a szereplők jellemét, de azért az évad előrehaladtával akad némi meglepetés is, és felmerül bennem, hogy bizony, ha folytatták volna, akkor igazán komplex karakterekkel lenne tele az Élőholt Elhárítás. Az egyetlen zavaró pont a rendőröket követő stáb, ők ugyanis néha ott vannak, néha meg olyanok, mintha nem is léteznének – az alkotók nem tudtak mit kezdeni az ötlettel, és őszintén, simán kihagyhatták volna a dolgot.

Az évad eleje kissé nehezen indul –azért a poénok már ekkor is záporoznak – ám a hatodik epizódtól igazán beindul a móka, és egy precízen megtervezett történetszál fut a további részekben, egyenesen az évadfináléig, ami egy hatalmas kérdőjelet hagy maga után. Gondolom a második évadban kifejtették volna a dolgot, de a csatorna elkaszálta ezt a vicces marhaságot! Kösz MTV, hogy inkább a Jersey Shore-t, meg az ehhez hasonló ostobaságokat támogatod (igen, ez irónia)!

deathvalley.s01.3

Azt hiszem még életemben nem láttam ekkora kreténséget, mint a Death Valley, de pont ez adja az igazi élvezeti értékét a sorozatnak – semmit nem vettek komolyan alkotók, és nekünk sem kell. Szóval dőljünk hátra, és élvezzük a zombi hentelést az eddigi legviccesebb formájában.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.