Oldal kiválasztása

Na, most állt össze a négy muskétás a legkisebb tesóval, a Dead or Aliveal. Legkisebb tesónak lenni sokszor öröm, mert így nem várt előnyökhöz juthatsz, alaptapasztalattal rendelkezel, hiszen már volt, aki letette előtted a köveket, de az előnyök mellett ugyanennyi hátránnyal is rendelkezik a kisöcs szerep, és ez az 1996-os DoA-t sem kímélte. De mindent az elejéről.

DoA4

Bevallom, én előbb találkoztam a belőle készült filmmel, mint a játékkal, de nem kellett sokat várni arra, hogy kis karakteremmel már virtuálisan is püföljem a rosszarcúakat, vagy bárkit, akit éppen ellenfélnek kaptam ki. Felmenőivel ellentétben itt nincsenek annyira élesen elválasztva a rosszak és a jók: van egy kis rakás jófiú, velük szemben pár rossz, de a harcosok nagy része nem hogy semleges, egyszerűen nem avatkozik bele a két fél harcába, ők csak a viadalon vesznek részt. Hayateék története egy különvált rész a Dead or Alive világában, de ettől még nem válik szét teljesen a történetmenet, ami fokozatosan adagolva tárja előttünk föl magát. Ne várjunk annyira epikus történeteket, a négy közül a DoA a leginkább harcközpontú– és ezt szó szerint értem.

DoA1

Nagy előnye fakad még a szereplőkből is, akik ugyan annyira nem egyediek, de egytől-egyig  remekül elkészítettek és szerethetőek – példának okáért van Brad Wong, a részeges mester, aki naphosszat mattrészeg, és sokszor fütyül a körülötte lévő dolgokra, de ha a helyzet megköveteli, bárkinél komolyabb tud lenni. És ő még csak egy a sok karakter közül, akik színezik a Dead or Alive világát.

DoA3

Ne feledkezzünk meg az árnyvilágról sem, ami a DoA-t lengi körbe: ha jól tudom, kezdetekben nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, végül mégis életben hagyták. Mindig a Tekkenhez vagy a Street Fighterhez hasonlították, és sajnos egyszer sem ő került ki győztesen. Nem azt mondom, hogy rosszabb, mint a többiek, csak azok már mind learatták a babérokat, és elnyerték a játékosok szívét, így pedig nem maradt sok esélye – mégis talpon maradt, és a kezdeti bénázások ellenére ma már a nagy nevek között szerepel.

DoA2

A Dead or Alive is egy olyan játék, amit nem szabad elfelejteni, mert bár nem a legegyedibb vagy legkegyetlenebb, mégis egy érzés, egy élmény, amit nem szabad nem kihasználni. Nem mellesleg, nagy előny a játéknak a nem kevés fanservice, fiúkat, lányokat egyaránt bőven ellátva látnivalóval.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.