Oldal kiválasztása

Creatures of the Night. Már csak a cím is hívogató, de akkor még nem olvashattátok a történetét. Minden tisztelem annak a tagnak, aki meggyőzte Guillermot abban, hogy kevesebb legyen a családi dráma – bár abból most is kaptunk egy keveset –, és több legyen a humor (hála Vasilynek). Végre kapunk egy olyan női szereplőt, aki nem akar idegesítő lenni. Ilyen körítés mellett csendüljön fel az ezüst szögbelövő bosszúja avagy, hogy lehet egyszerre kedvelni egy rosszat és egy jót.

½Ïùû⁨ζXµõ!Z»Ó“³gýo|ઝ¿?’!OÿÙ

Legújabb részünkben mintha egy zombiapokalipszis közepébe csöppentünk volna: az internetnek kaput, hála Eldritch és Eichorst áldásos munkájának. Mindenütt káosz, Ephék meg ezen felbuzdulva boltokat fosztogatnak. Abraham összefut Vasilyvel, aki még a legrosszabb helyzetben is leáll poénkodni („Tolvaj vagyok!”), közben eltesz láb alól pár vámpírt és az eléggé Goa’uld férgekre hasonlító lényeket. Feltűnik a színen a netkáosz okozója Dutch (Ruda Gedmintas), a hacker, akit bár a rosszfiúk pénzelnek, mégis hőseinknek segít. Végül pedig jön a Mester és hadai, hogy véget vessenek Abrahamék ügyködéseinek.

The Strain S01E83

Egy szó jutott eszembe az epizód végén: király! Végre! Erre vártam a harmadik rész óta! Hogy legyen benne humor, akció, hogy érezzem, hogy a szavak és tettek nem csak a papíron léteznek, hanem tényleg itt a világvége. Ezt tökéletesen visszaadta ez a rész – a bolti hangulat, a molotov-koktéllal dobálózó Vasily, a menő hacker, aki nemcsak a gépekhez ért, és úgy a kerek egész, ami lett belőle. Nagy pozitívumnak tartom még Dutch karakterét: végre egy erős, határozott nő, nemcsak egy kötelező oldalborda a férfiak mellett – van egyénisége, ami ritka az ilyen típusú mellékszereplőknél.

The Strain S01E84

Ami miatt viszont nagyon félek, az a legelső bekezdésben már említett dolog – ugye most szinte farkasszemezik a két a kedvencem Vasily és a Mester, és én nem akarom, hogy akármelyikük is meghaljon. Pedig szinte biztos, hogy vagy egyiküktől, vagy mindkettejüktől, de megszabadulnak a sorozat végére. Mondjuk az némi poén és egy váratlan húzás lenne, ha Eph távozna el az örök vadászmezőkre, de erre minimális esélyt látok.

The Strain S01E82

Végre egy újabb remek rész, ami a végére kissé lehangolt a kialakult helyzet miatt, de kárpótolt az új és érdekes szereplő, a remek hangulat és, hogy újra elővették a szögbelövőt. Most pedig búcsúzom: Tolvaj vagyok!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.