Oldal kiválasztása

A negyedik évad is pontosan követi a sorozat eddigi receptjét: végy egy kevés nyomozást, egy csipetnyi látványt, és egy nagy adag humort – biztosan állíthatom, hogy ezekben nem lesz hiányunk!

The Fifth Man

Marcel Janvier (Christopher Lambert) úgy csűrte-csavarta a dolgokat, ahogy neki tetszett, ezáltal pedig az orránál fogva vezette Hetty (Linda Hunt) csapatát. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy Callen (Chirs O’Donnell) élő adásban megölte a férfit – ám, mint az oly gyakran lenni szokott, nem mindig kell elhinnünk, amit látunk, és ez az eset sem kivétel. Hiába a körmönfont Janvier, Callen és társai eszén mégsem tudott túljárni, azonban erre igencsak későn eszmélt rá.

Drive

Hetty vakációra küldte az egész egységet, hogy kipihenhessék a Janvierrel történteket, de persze amint visszatérnek, bele is ugranak a sűrűjébe: politikai merénylet, áruló katona, gyilkosság a tengerészet hajóján, tálibok, terroristák és egy halom beépülős munka várja Callent, Samet (LL Cool J), Kensit (Daniela Ruah) és Deekset (Eric Christian Olsen). De persze a legdurvább (és az egész évadon átívelő ügy) az amerikai földön felbukkant nukleáris bombák, így be kell vetni az igazi nagyágyút, nem, nem Hettyre gondolok, hanem Sam feleségére, Michelle-re (Aunjanue Ellis), aki maga is ügynök volt, ám megismerte Samet és visszavonult. Azonban most nagy szükség van egy korábbi álcájára, Quinnre, aki régebben a híres fegyverkereskedőnek, Sidorovnak (Timothy V. Murphy) dolgozott. Talán vele képesek lesznek megállítani az igazi katasztrófát, persze, ha valóban olyan elszántak, mint ahogy Hetty hiszi.

Michelle először szerepel a sorozatban, és hamar megkedveltem a karaktert, imádom, hogy okos, dögös, kemény és nőies nő. Mindezek mellett pedig olyan alkat, akinek el lehet hinni, hogy el tud sütni egy pisztolyt csuklótörés nélkül. Mindig akad egy átívelő szál évadonként, de az eddigi lett a legkomplexebb, leginkább megtervezett ügy. Ez a nukleáris bomba dolog nem semmi, és ahogyan adagolják az infót róla, az már bravúros – elismerésem az íróknak!

Descent

Persze a sorozat sehol sem tartana Deeks poénjai nélkül, mert azt be kell látni, hogy igazán az ő karaktere pörgette fel az NCIS: Los Angelest. A levegő mindig is vibrált közte és társa, Kensi Blye között, ám most már jócskán felforrósodott a hangulat, és egy régóta várt esemény is végre bekövetkezett a negyedik évadban – na, nem, nem az, hogy Kensi végre kitakarította a kocsiját.

A negyedik évad során bemutatkozott az NCIS különleges csoportja, a RED, egy gyors-reagálású egység, aminek a vezetője Paris (Kim Raver) ügynök. Bár az eredeti terv szerint ez egy újabb spin-off lett volna, azonban a tesztközönség és a tévés vetítések után belátták az alkotók, hogy a RED nem elég erős ahhoz, hogy egy önálló sorozatot vigyen a hátán. Ugyan ezt nehéz megítélni két epizód után, de úgy vélem bölcsen tették.

ncis.la.s04.4

Természetesen a negyedik évad is cliffhangerrel ért véget, ami ugyan nem sikeredett annyira durvára, mint a második szezon végi, de igencsak megközelítette azt a szintet. Szeretem ezt a sorozatot, mert megnevettet, de az évadfinálékkal mindig a frászt hozzák rám!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.