Oldal kiválasztása

Egy jó hosszú felvezetés után itt a második évad, amiben végre történik is valami – mert lássuk be, az eddigi részek legnagyobb eseménye Thelma halála volt és ezen kívül nem sok érdemleges történt. Kaptunk új szereplőket, elvesztettünk régieket és sok kalanddal is gazdagodtunk.

hex5

A második évadban még néhány rész erejéig kaptunk egy kicsit Cassie-ből, aki immáron megszülte Azazeal gyermekét, és most azon ügyködik, hogy visszaszerezze – nem sok sikerrel. Ebben segítségére van egy új lány az iskolában, Ella, akiről kiderül, hogy boszorkány – és már enyhén szólva öreg is, de nyugi, ez még véletlenül sem látszik meg rajta. Ennek ellenére a gyerek nem csak túléli a kalandokat, hanem vissza is kerül az apjához, ellentétben másokkal, akik még halálukat is lelik. Na, és persze még több izgalom várja a nézőt, amikor Malakiás felnő – ez igen hamar bekövetkezik, egy átlagember növekedésének a többszörösét produkálja – és bekerül a gimibe. Micsoda hepajok vannak ott!

hex6

Nem csak az imént említett események izgalmasak, hanem a számos flashback is, amelyből megismerhetjük Ellát, és az Azazeal ellen irányuló igencsak hosszú vadászatának momentumait. Végülis párszáz év hajtóvadászat, ugyan, hát mintha csak lemennék az udvarra focizni egy csendes délutánon, nincs is ennél jobb hobbi. Emellett a cselszövések közben akad ideje a lánynak egy kis magánéletre is, választottja pedig nem más, mint Leon… na, meg hát… vannak itt más dolgok is, amiket egyelőre nem árulok el. De az biztos, hogy Leonra meglehetősen jó hatással van a boszi. Talán emlékeztek még, hogy mekkora idióta volt a sorozat elején, hát, most fel kellett nőnie, nem is kicsit.

hex7

Mivel Thelma továbbra is boldogítja a többieket szellemként, így a legtöbb néző megnyugodhat, hogy megvan még a kedvence. Gemma eltűnt a színről, aminek én nagyon örülök, mert nagyon idegesítő, ráadásul szerintem ronda. A helyére egy másik szőkeséget ültettek, aki szintén jól hegedül az ember idegein, de legalább jobban néz ki. És dobpergést kérek: Malakiást imádjuk. Kifejezetten szerettem, hogy kapott egy angyalkás göndör hajzatot és egy ördögi természetet. Szerintem ez imádnivaló,és a sármját az apukájától örökölte. Nem lehetne beházasodni ebbe a családba?

A befejezés az évad többi részéhez képest elég gyér, ebben Catleennel nagyon egyetértettünk, mert hülyeség, és még lapos is. Tulajdonképpen sokkal érdemesebb lenne úgy nézni, hogy a végét kihagyjuk és írunk magunknak egy másikat. *gondolkozik* Milyen jó pályázat lenne. A fődíj lehetne Azazeal.

hex8

Határozottan jobb lett az évad az elsőnél, a befejezést leszámítva teljesen elégedett vagyok. Ez a sorozat sosem lesz csúcskategóriás, de szórakoztató és izgalmas, meg persze, ha Thelma képbe kerül, még vicces is. Sok fejlődést láthattunk mind karakter szinten, mind alkotói szinten, így adok nekik egy csillagos hármast.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!