Oldal kiválasztása

Hősnek születni kell, és míg eléri a megfelelő kort, hogy tetteivel kiérdemelje a világ tiszteletét, addig is számos kalandban lehet része – Herkulessel is pontosan ez történt.

IF

Herkules (Ryan Gosling) és barátai, Iolaus (Dean O’Gorman) és Jason (Chris Conrad) már hosszú ideje jóbarátok, így az sem volt kérdés, hogy együtt fognak majd tanulni Kheirón akadémiáján is. Kheirón, a bölcs kentaur iskolája számtalan bajnokot és hőst nevelt már ki, így természetes, hogy Zeusz félisten fia, és Korinthosz leendő királyát is a szárnyai alá veszi, és ha már kettő jött, akkor a harmadikat sem hagyhatja ki. Persze akkor még nem sejtette, hogy a hármas minden bajban, turpisságban és sumákságban benne lesz, és, hogy Rowlingot idézzem: “miért van az, hogy ha baj van, ti mindhárman benne vagytok?”.

Persze nehéz elkerülni a problémákat, ha a féltestvér a hadak istene, és szíves örömest tenne el láb alól, illetve beveti segítőtársait, a kisebb isteneket is. De Herkules nemcsak Iolausre és Jasonra számíthat, hanem az akadémia egyetlen női tanulójára, az amazon hercegnőre Lilith-re (Jodie Rimmer) is, és egy titokzatos segítőre, aki a vadászat istennőjének, Artemisznek bajnoka.

younghercules.s01.2

A Herkules sorozat sikere után egyértelmű volt, hogy spin-off készül belőle, elsőnek a Xena született meg, amely a vártnál sokkal nagyobb sikereket ért el (még hogy egy nő nem elég főszereplőnek?), aztán a Fox Kids műsorra tűzte Az ifjú Herkules kalandjait, ami a vártnál sokkal rosszabbul teljesített, és sajnos kaszát is kapott. Én azért sajnálom, mert egy igen bájos és vicces sorozatot meszeltek el (naná, hogy a Fox), ami nem feltétlenül csak gyerekeknek szólt.

Nos, igen, ez a sorozat nem egy komoly darab, és szerencsére meg sem próbált az lenni, így rengeteg humorral és pimasz megjegyzéssel tarkított világ tárulhat a szemünk elé, ami olyan mintha az ókori Hellász lenne. Persze, mi nézők pontosan tudjuk, hogy valójában semmi sem így történhetett az ókorban, de ez egyáltalán nem fontos, mert mind a környezet, mind a színészi játék, mind a fordulatok elhitetik velünk, hogy a kentaurok és istenek köztünk járnak.

younghercules.s01.5

Herkules olyan, mint mindig, okos és ügyes, de itt – hála a sokkal jobb színésznek – enged némi bepillantást a lelkébe. Iolaus egyszerűen imádnivaló a sorozatban, itt még inkább comic relief karakter, mint az eredeti Herkulesben. Jason, nos, ő sokszor mogorva, de annyira jó ránézni, hogy megbocsátom a karakter összes hibáját. Lilith-ért viszont csak rajongani lehet, talán ő a legkeményebb a csapatban, mégis képes nőies maradni – az amazonok tudtak valamit. Hozzá leginkább Korrát (Angela Marie Dotchin) lehet hasonlítani, akinek jellemét imádom, ám az életkorával már nem vagyok kibékülve.

Ha némely szereplő ismerős számotokra, az nem a véletlen műve, persze itt nem Kevin Smith-re gondolok, akit már a korábban emlegetett fő szériában is Árészként ismertünk, hanem a fiatalokra. Ryan Goslingot gondolom, nem kell bemutatnom, hiszen mostanra jócskán beírta magát a köztudatba, mint remek szerepeket választó és azokat pazarul megformáló színész, emellett még ránézni is külön öröm. Chris Conradot leginkább a Mortal Kombat rajongók ismerhetik, ugyanis ő játszotta Johnny Cage-et abban a nyúlfarknyi szerepben, ami a második filmben jutott neki

younghercules.s01.3

Dean O’Gorman neve már kevésbé lehet ismerős, de aki kedveli A hobbit-filmeket, az pontosan tudja, hogy ő Fili megformálója, ám az igazi hardcore fanok tudják, hogy van még egy igen érdekes sorozata is, a The Almighty Johnsons, ami egy keserédes alkotás a viking istenek mai korba helyezéséről.

younghercules.s01.4

Az ifjú Herkules kalandjai nem a legjobb sorozat, nem is törekszik eposzi magasságokba, csak szórakoztat és hagyja, hogy a néző élvezze a látottakat. Engem a mai napig képes kikapcsolni és megnevettetni, és lássuk be, egy hosszú nap után, néha nem is kell több.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.