Oldal kiválasztása

Mint a finálé címe is mutatja, a USS Nathan James legénysége végre hazaért, csak éppen nem abba az otthonba, amire számítottak!

thelastship.s01.e10.1

Most, hogy végre megvan nemcsak az oltás, hanem magának a járványnak is a gyógymódja, ideje nekiállni a tömeggyártásnak. De azért Rachelnek sikerült bőven elegendő vakcinát előállítania a hajó teljes legénységének részére. A kapitány egy lehetséges úticélt keres, ahol Rachel és Quincy tevékenykedhetnek, de az első helyszínt szó szerint lebombázta valami – vagy valaki, nekem megvan a magam tippje az illető kilétét illetően. A következő lehetőséget pedig egy rádióadás segítségével találják meg, ugyanis végre feloldották a hónapok óta tartó rádiócsendet.

Baltimore – ahol ugyan bőven vannak fertőzöttek, de a város egy elszigetelt szegletében újjáalakult vezetőség mindent megtesz a rend felállításáért. Vezetőjük Mrs. Granderson, aki a kormány felsővezetői körébe tartozott – mikor még volt kormány. A kapitány videókapcsolat segítségével megbeszéli a leendő találkozó helyszínét és idejét. Persze ebben az új és kaotikus világban nehéz megbízni bárkiben is, így Chandler és csapata egészséges gyanakvással vág neki, hogy megismerje Mrs. Grandersont. Persze a jó hír hallatán mindenki tapsol, és ez így is van rendjén, csakhogy a dolgok közel sem olyanok, mint ahogy elsőre látszanak, és a szakadárok vezetője merényletet tervel az új vezérkar ellen.

thelastship.s01.e10.2

Talán a sorozat eddigi legjobb epizódja a mostani, egy tökéletesen megírt és megrendezett finálé, amire méltán büszke lehet mindenki, aki segédkezett a megalkotásában. Az információadagolást nem most, hanem már több epizóddal ezelőtt elkezdték, így nem ért minket sokkhatásként Olympia léte, vagy az, hogy mennyire zűrzavaros és kilátástalan állapotok uralkodnak a szárazföldön. Azonban a valódi cél, amely az eszme mögött megbújik, sokkal brutálisabb, és az a szomorú, hogy mélyen emberi.

Alisha és édesanyjának találkozása szívmelengető pillanat volt, ami azonban igencsak szokatlan irányt vett. Rachel boldogsága pedig átérződött a képernyőn, legalábbis egy ideig. Tex monológja egyszerűen zabálnivaló, szerintem senki nem gondolná a férfiról, hogy képes ilyen kitartóan ostromolni egy hölgyet. Chandler jelenete a rádióközpontban pedig vitte a prímet, a reménye mondatról mondatra fordult át kétségbeeséssé.

thelastship.s01.e10.3

Gondolkoztam rajta, hogy mégis mivel lehetne izgalmasabbá tenni a sorozatot, most, hogy már megvan az ellenszer, de úgy tűnik, ezt bravúrosan sikerült megoldaniuk az alkotóknak. Persze azért akadt bőven hatásvadász pillanat (megmenekülés, összeborulás, lövöldözés), de egye bánat, még azokat is élveztem! Egyedül a hajó fedélzetén történtekkel nem vagyok elégedett, ugyanis nem hiszem, hogy nem lett volna több katona, aki azt teszi, amit Quincy tett, egy idő után pedig elfogy a másik előnye.

thelastship.s01.e10.4

Nehéz lesz jövő nyárig kibírni, hogy lássam a sorozat folytatását, mert azért elég nagy cliffhangerrel ért véget – és tudom, hogy most ismétlem önmagamat, de utálom őket! Ha minden igaz, 2015-ben már tíz helyett tizenhárom epizód erejéig élvezhetjük a USS Nathan James legénységének kalandjait.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.