Oldal kiválasztása

Na, ez végre megint egy színvonalas epizód volt, ahol ugyan nem történt sok esemény, de a szereplők mégis sok mindenen mentek keresztül.

eghasadas.s04.e10.1

Most, hogy a terv kész – elrepülünk a Holdig, megsemmisítjük az esfeni bázist, visszarepülünk a Földre – már csak azt kéne valahogy kitalálni, hogy miképpen is irányítsák a beamert, illetve, hogy ki izzítsa be a bombát. Cochise és Dingan egy volm szerkezetet integrálnak a repülőbe, ám a két faj kütyüi nem egészen bírják egymást, és leégetik a rendszert. Úgyhogy vissza az “ősi” kezdetekhez, vagyis, vajon mi történik, ha megnyomom ezt a gombot?

Így azonban átrendeződik a dolog mivel Cochise nem lehet a repülőn, és persze Tom Mason az első önkéntjelentkező apotenciálisan halálos kimenetelű feladatra. De Matt ötlete, hogy húzzák ki egy kalapból a neveket, megbolygatja Tom tervét. Azonban ez még semmi ahhoz képest, amit Pope művel – és szegénynek megint bemosnak párat, ezúttal viszont Weaver a ludas.

eghasadas.s04.e10.3

Lexi kiképzése folyamatban van, vagyis az egyik esfeni bőszen tanítgatja őt arra, hogy mégis miképpen bonthat atomjaira dolgokat. Persze a lány nem tudja atyja és annak fivérének valódi terveit. De hála az égnek, Lexibe szorult némi Mason-vér, és kihallgatja a két idegen beszélgetését. A hallottak megdöbbentik a lányt, azonban úgy tűnik, hogy vele kapcsolatban Bennek volt igaza.

Nem sok minden történik ebben a részben, de pont ez a kis “eseménytelen” üresjárat kell a jövő heti majd’ két órás finálé elé. A karakterek végre kaptak egy kis nyugalmat és időt, hogy átgondolják a számukra fontos kérdéseket. Tom és Anne beszélgetése nagyon tetszett, és a nőnek bizony igaza van abban, hogy talán nem Tomnak kéne megtennie ezt a valószínűleg öngyilkos utazást. Tom reakciója és véleménye is ügyes, végre elmondja a saját motivációit, még akkor is, ha azok valamilyen szinten hülyeségként hatnak, de legalább végre őszinte a feleségével.

eghasadas.s04.e10.2

A prímet persze Pope vitte, a mindig tökös és reggelire pókokat evő fenegyerek. Az egykori vandálok vezetője most mégis elvesztette önmagát, mintha kicsúszott volna a lába alól a talaj. Ezt a magasröptű kifakadást pedig az az egyszerű dolog indította be, hogy ráeszmélt mekkora barom is volt Sarával kapcsolatban – hiányzik neki a lány, no!

Lexi jelenetei kicsit hatásvadászra sikeredtek, és úgy érzem, fölöslegesen sokat költöttek a CGI-re, de ha csak ilyen hibák lennének a sorozatban, akkor boldog lennék. Másnak egyébként már feltűnt, hogy Lexit mindig valami igazán kirívó színű ruhába öltöztetik? Mint most a vörös kabátka – mintha a nézőknek külön ki kéne emelni, hogy ő valójában mennyire különleges – pedig ez felesleges, tudjuk mi.

eghasadas.s04.e10.4

Egy valami azonban megint egy az egyben hülyeség a Falling Skiesban, méghozzá a szerelmi háromszög a két testvér, Hal és Ben, valamint Maggie között. Mármint miért kellet ezt így beletenni? Időhúzás, felesleges dráma és a kutyát nem érdekli!

Ez egy jó epizód volt, talán ha több hasonló lett volna ebben az évadban, akkor nem a jövőre érkező ötödik lenne az utolsó, de talán még van remény, hiszen jövő héten vár minket a dupla epizód és az évadfinálé, és biztos vagyok benne, hogy nagyon ütős lesz (meg abban is, hogy megint cliffhangert kapunk).

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.