Oldal kiválasztása

doctorwho_season7_pic1

Az előző cikkemben panaszkodtam egy kicsit, hogy a hatodik évaddal milyen nehéz dolgom van – akkor még nem gondoltam bele, hogy a hetedikkel hogy fogok megbirkózni. Egy olyan szezonról van szó, ami szintén eseménydús, viszont sokkal inkább az érzelmeinkre mint az érzékeinkre hat. A hetedik évadot, ha röviden kéne összefoglalnom, akkor azt mondanám, hogy sokszor üt – minden esetben a szívedben érzed, pozitív és negatív értelemben is.

doctorwho_season7_pic2

Kezdjük akkor a kevésbé kellemes részével – és akkor most nagy levegő. Nem akarom túlságosan szépíteni a dolgot, és ugyan nem számít spoilernek, de nehéz megbírkózni vele, na. Az évad közepén búcsúzunk a Pondéktól. Tudom: és akkor mi van? Az van, hogy túlságosan hozzászokhattunk a jelenlétükhöz, legalábbis én így éreztem. Amy (Karen Gillan) és Rory (Arthur Darvill) ugyanis két teljes, és egy fél szezon erejéig lehettek a Doktor (Matt Smith) útitársai. Ez talán nem rekord, de nem is átlagos teljesítmény. Ők ketten erős támpontot jelentettek mind a Doktor életében, mind a cselekmény szempontjából.

doctorwho_season7_pic3

A búcsúepizódjukra, a könnycsatornákra gyakorolt hatását leszámítva, nem lehet panasz: Amelia Pond, a tündérmesébe illő vöröshajú hősnő, és a római harcos, Rory története fantasztikus véget ér. A Pondok egymás iránt érzett, az átlagember számára már-már szinte hihetetlen és nemlétező szerelem is újfent megmutatkozik, ugyanis Amy választás elé kerül a rész végén: utazgat tovább biztonságban a Doktorral, alkalmanként River Songgal (Alex Kingston), vagy egy teljesen ismeretlen helyen próbál megélni a férjével. Amy pedig Roryt választja, és ez a momentum száz százalékosan eloszlatja azon rajongók kételyeit is, akik szerint Amy nem szerette Roryt annyira, mint Rory őt.

doctorwho_season7_pic4

A Doktort természetesen megviseli Pondék távozása, legalább annyira, mint Rose (Billie Piper) és Donna (Catherine Tate) búcsúja. Amy és Rory nagy jelentőséggel bírnak a Doktor számára, hiszen Donna elvesztése, és egy rendkívül fájdalmas regeneráció után ők rántották ki őt a gödörből, amibe távozásuk után visszazuhant. Az új útitársra egészen a 2012-es karácsonyi részig várni kellett. Ekkor jött derült égből villámcsapásként Clara (Jenna-Louise Coleman, a későbbiekben Jenna Coleman), akivel a Doki az idő több pontján összefut. Clara így egy újabb rejtély lesz a Doktor életében, River Songhoz hasonlóan, ami nagyon böki az időlord csőrét. Ez viszont a időutazás iránti érdeklődésének újrafellángolását jelenti, na meg egy fantasztikus új útitársat, aki nem fél kezébe venni az irányítást, és nem issza a Doktor minden szavát, ráadásul vicces, kedves, aranyos, mosolygós. Egyszerűen nem lehet nem imádni.

doctorwho_season7_pic5

A végére mégis csak sikerült összefoglalnom ezt az évadot is, mely csavarokkal, meglepetésekkel, és fergeteges kalandokkal teli. A szezon hivatalos záróepizódja után sugároztak még egy ötvenedik évfordulós, másfél órás, 3D-ben is vetített részt, valamint egy karácsonyi különkiadást is, ami a Tizenegyest búcsúztatta, de ezek külön cikket érdemelnének. Ami biztos: Clara sztorijának még messze nincs vége, ráadásul meg kell birkóznia egy új Doktorral, ami ha hihetünk az előzetes pletykáknak nem lesz könnyű. Szombat este kiderül!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.