Oldal kiválasztása

A harmadik évad hatalmas hendikeppel indult nálam: kiírták a kedvenc szereplőmet, Alan Tudykot – azt persze már mindenki tudja, hogy Firefly-rajongó lévén ezt megbocsáthatatlan bűnnek tartom, és a pokol különleges bugyrába kívánom az ötletgazdát.

suburgatory.s03.1

Tessa Altmannel (Jane Levy) szakított a barátja, Ryan Shay (Parker Young), mielőtt a srác egyetemre ment, eközben George Atlmant (Jeremy Sisto) is dobta kedvese, Dallas Royce (Cheryl Hines), nem sokkal azután, hogy a férfi megvette a nő által választott családi fészket. George nem viseli túl jól a szakítást, és a nap nagy részében pizsamában járkál. Tessa azonban új erőre kap a maga csalódásból. Vagyis csak hitte, mert nem sokkal ezután megfordul a kocka és Tessa kerül maga alá.

Eközben Lisa Shay (Allie Grant) és Malik (Maestro Harrell) között dúl a l’amour, sőt még egy hatalmas lépésre is elszánják magukat a fiatalok. Dalia Royce (Carly Chaikin) pontosan ugyanolyan szemétkedő, pislogásmentes “tündérke”, mint azt az előző évadokban megismertük. Noah Werner (Alan Tudyk) is visszatér a dühkezelési elzárásról, de már kicsit sem önmaga. Chatswin pedig maga a borzalmak melegágya, már ami a gyerekszépségversenyeket vagy kötelező barnulási órákat illeti.

suburgatory.s03.4

Kissé kaotikus, igaz? Sajnos így leírva mégis több értelem van a dologban, mint az egész évadban. A váltás nagyon nem tett jót a sorozatnak, az eddigi humoros, szarkasztikus és csipkelődő stílust felváltotta a nyavalygás, az ál-romantika és az ócska, izzadtságszagú poénok. Talán ha volt egy-két értékelhető poén a tizenhárom epizód alatt! Végig faarccal ültem, bocsánat, néha inkább a kezembe temettem az arcom, hogy ne is kelljen látnom azt, amit ezzel a remek sorozattal műveltek.

A második évad végén ugyebár mindenki szakított mindenkivel, normális okot persze egyik döntésnek sem adtak, és ráadásul a mostani évadban sem próbálták feloldani egy logikus érvvel ezt az ostobaságot. Nem, inkább jó mélyen eltemették, hogy majd az ostoba néző nem veszi észre, és inkább röhög majd az erőltetett jeleneteken.

suburgatory.s03.3

Gondolom a színészeknek hosszú távú szerződése volt a csatornával és a stúdióval, mert én bizony az ő helyükben ilyen munkát nem adtam volna ki a kezemből. Pedig a szereplőgárda igen tehetséges ismert és fiatal arcokból állt, akik ügyesen játszották a szerepüket. Persze nem kaptak volna érte Oscar-díjat, de képesek voltak mindig mosolyt csalni az arcokra. Ehelyett most el kellett játszaniuk egy olyan szerepet, ami elcsépelt, klisés, és nélkülöz mindent, amiért ezt a sorozatot az első évadban megszerettük.

JANE LEVY, CHERYL HINES, CARLY CHAIKIN

Szomorú vagyok, mert egy egyedi stílusú sitcomot öltek meg a készítők, dühös vagyok, mert a végére már meg sem próbálták megoldani a helyzetet, és csalódott, mert elpazaroltam órákat erre a borzalomra!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.