Oldal kiválasztása

Mint említettem az előbbi cikkben, az új sorozat tartalmazza a régi elemeket is, valamint néhány újdonságot is. Ennek köszönhetően haladunk ugyanazon a vonalon, mint sok-sok évvel ezelőtt, megismerjük lassan a szereplőket, azonban egész más körítéssel.

sailormoon7

A második epizódban új diák érkezik Usagi sulijába. A neve Ami Mizuno és kitűnő ésszel áldotta meg a sors. A legtöbb diák persze csodabogárnak tartja, mivel mindig csak tanulni látják őt. Luna azonban őt szemeli ki védence segítőjének és a lányok hamar össze is barátkoznak. Habár a kedves Usagit nem az eszéért szeretjük, könnyen megtalálja a közös hangot a zsenivel, akinek azonban az esze majdhogynem a veszte lesz, hiszen Beryl királynő szolgái sem pihennek. Továbbra is az emberek energiájára szomjaznak és ezúttal egy tanulást segítő program keretein belül próbálják kiszipolyozni a fiatalok életerejét. Ebbe a csapdába Mizuno is belesétál szépen.

sailormoon6

Az epizódot tulajdonképpen ezzel a néhány mondattal egyébként tényleg össze lehet foglalni, de így nem jutna nekünk az a húszpercnyi vidámság, amíg nézhetjük. Az akciót és a sok tanulást megszakítja egy rakás hiszti Usagitól hol az iskola és a jegyek, hol pedig mert megerőltetőnek találja, hogy ő Sailor Moon. Hazudnék, ha azt mondanám, nem értem őt meg, hiszen még csak most fog összeállni a csapat, de egyelőre egyedül van ezek ellen az ijesztő és alkalmanként kissé morbid youmákkal szemben. Ja, hogy mi az a youma? Ők azok a szolgák, akiket Beryl alattvalói idéznek meg, hogy elintézzék helyettük a piszkos munkát – de nem valami strapabíróak.

sailormoon5

Továbbra sem tértem napirendre az új rajzolás felett, annyira szép. Persze ismét fellelhető volt néhány újdonság, Mizunonak például kifejezetten jobb lett a sérója – bár az is igaz, hogy nem sokat variáltak rajta. Az új akciókörítés pedig hihetetlen felüdülés, mert – számomra legalábbis – egy kicsit unalmas lenne, ha pontosan ugyanazt kapnám vissza és mindössze a rajzok lennének szebbek. Így viszont csak az alapvonalat ismerjük, de hogy mit kapunk még, az mindig meglepetés.

Akit pedig továbbra is imádok, az Beryl királynő. Habár kisebb koromban ezt nem igazán láttam átjönni – persze akkor még megrögzött jó-fan voltam – de így felnőtt fejjel azért irigylésre méltó, hogy nem csak gyönyörű, de még ezerrel dirigál is egy rakás hapsinak, akik természetesen rögtön ugranak is. Tud valamit ez a nő…

sailormoon8

No, és arra emlékeztek még, hogy hány lány maradt még, akit nem mutattak be? Aztán indulhat az igazi hepaj és a küzdelem a gonosz ellen! Egyébként miért kellett a jó oldalra is jó pasit rakni? Hát így nem lehet eldönteni, hogy hova álljak! Megyek is duzzogni.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!