Oldal kiválasztása

Sosem hittem volna, hogy a 21 Jump Streetnek lesz folytatása, mert nem igazán zártam a szívembe, azt meg aztán pláne nem, hogy imádni fogom a filmet!

22jumpstreet.1

Schmidt (Jonah Hill) és Jenko (Channing Tatum) a viharos középiskolai bűneset felgöngyölítése után ismét átlagos rendőrként tengetik napjaikat, ám nem nagyon megy nekik a dolog. A főnökük azonban újfent arra utasítja a fiúkat, hogy csatlakozzanak a Jump Street osztaghoz, és ismét diákokként épüljenek be, ezáltal belülről lebuktatva a drogterjesztő hálózatot.  A korábbi főhadiszállásnak használt épületet – ami a Jump Street 21 – visszavásárolták a koreaiak, így az egész csapat kénytelen volt a 21-ből átköltözni a 22-be, vagyis az azzal szemben lévő vietnámi templomba.

Ezúttal a srácok egyetemre mennek, hogy ott egy újfajta, tanulást és túlpörgést okozó drog terjesztőit csípjék nyakon. Ez dáig egy halálos áldozata volt az új szernek, úgyhogy a fiúk igencsak komolyan veszik a munkájukat. Az egyetemen azonban már sokkal jobban kiütközik kettejük személyiségének különbözősége, és míg Schmidt kizárólag Jenkóval lógna, addig ő talál magának új barátokat és új életcélt – futballsztár akar lenni. Vajon kettejük kapcsolata elég erős, hogy elbírja ezt a válságot? Miközben a terjesztőt kéne megtalálniuk, inkább saját problémáikkal foglalkoznak, és egyiküknél még a szerelem is befigyel.

22jumpstreet.3

Még mindig nem tértem magamhoz a ténytől, hogy imádtam a film minden percét, azokat a hibákat, amiket az előzőnél taglaltam, itt egyáltalán nem követték el. Persze voltak azért itt is néha gusztustalan jelenetek, de valamelyest megtartották a dolgot a jó ízlés határain belül. Az állandó hollywoodi fricskák pedig fantasztikusak, néha nem tudtam eldönteni, hogy ez az adaptációknak, a folytatásoknak, a színészeknek, vagy nekünk nézőknek szól, bár az az érzésem, hogy mindnek egyszerre.

Jonah Hill persze megint imádnivaló volt, és tudom, hogy gyakorlatilag én vagyok az egyetlen nő, aki szerint Jonah helyesebb, mint Channing Tatum, de ez akkor is így van. Nem semmi történetet írt meg Hill (igen, ő az egyik forgatókönyvíró), és a karakterét is tökéletesen hozta, és pont ezáltal hitelesek a fricskák, hiszen ő kőkeményen benne van a filmiparban. Külön öröm számomra, hogy kedvelt kollégáinak is jutott egy-egy szerep, még akkor is, ha csak egy aprócska is.

22jumpstreet.5

Channing Tatum még mindig nem a legjobb színész, de látni rajta a fejlődési vágyat, és azt is, hogy sokat tesz az ügy érdekében. Most egy sokkal komplexebb karaktert alakított, bár az is igaz, hogy a 21 Jump Streetben sem egy egyszerű, klisés szerepe volt. A film végére pedig igazi akciósztárokká váltak a srácok. Külön bravúrnak tartom az üldözéses és lövöldözős jeleneteket, ahol olykor olyan beszólások is elhangzottak, amit már mind felemlegettünk hasonló filmeknél – megnyugtató a számomra, hogy ezt filmes berkekben is észreveszik. Tatum irodában körbefutkosós jelenete egyszerűen fantasztikus, már potyogtam a könnyeim a nevetéstől, és bár több percig is eltartott, egyáltalán nem volt erőltetett vagy lapos.

22jumpstreet.2

A két főszereplő biztosan remekül szórakozott a forgatás alatt és az meg is látszik a filmen, hogy ők maguk is élvezték a munkát, és ez minket nézőket is boldoggá tesz – az pedig már tényleg hab a tortán, hogy ők ketten valóban jó barátok. Az Ice Cube által játszott rendőrt is ügyesen belehelyezték több jelenetbe, így nem csak egy pár mondatos beszéde volt, hanem megmutathatta Dickson kapitány nem mindennapi jellemét is.

A stáblistát is érdemes végigvárni, mert olyan haláli poénok várnak minden nézőre, ami nem mindennapi és tökéletesen bizonyítják, hogy az az igazi komikus az, aki képes magán is nevetni. Azt hiszem szegény Channing Tatum sosem fog megszabadulni a táncos poénoktól, de férfiasan helytállt.

22jumpstreet.4

Köszönöm a srácoknak ezt a felejthetetlen estét, a remek poénokat és klisék kicsavarását, ha lesz folytatás, én tutira benevezek rá, és mindenkinek ezt javaslom!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.