Oldal kiválasztása

Nos, én igazából negatív értelemben vagyok elfogult ezzel a filmmel, szóval nézzétek el nekem. Anno, amikor gimibe jártam, kijött a mozikban ez a csoda. Természetesen az összes osztálytársam agyonhype-olta, én pedig, elolvasva a sztoriját, nem értettem, hogy miért. Aztán persze a net is tele volt vele, így aztán azt gondoltam, bekerül a kihívásba, átrágom magam rajta. Nos, megtettem.

emberi2

No, hát a nagy sztori az körülbelül annyi, hogy van ez a zseniális Dr. Heiter. Az ő fantasztikus ötlete, hogy megalkossa az emberi százlábút, aminek annyi a lényege, hogy több ember egyetlen közös bélrendszeren osztozik. Zseniális, nem? Hát nem! No, és ebbe a remek doktorba fut bele két Európában utazgató fiatal lány, Lindsay és Jenny. És nagyjából ennyivel összefoglaltam másfél órányi filmet. Szerintem ez azért egy kicsit gáz, mert bár a port.hu és társai zseniálisan rövidítenek sztorikat, erről a filmről tényleg csak ennyit lehet mondani.

emberi1

Amikor körülnéztem a neten, találtam hideget-meleget. Persze akadtak emberek, akik azért el tudták mondani értelmesen a véleményüket két szónál hosszabban, és az ő álláspontjukat többnyire osztottam, vagy legalábbis megértettem. De azt nem sikerült megértenem, hogy egyeseknek miért ez az évszázad filmje. Oké, külön alműfaja van ezeknek a belezős, vagy épp, ha nem is belezős, de gyomrot megterhelő filmeknek, ezt nevezetesen úgy hívják, disturbing movie. Na, már most felkavarónak, meg idegesítőnek bármikor tudom nevezni, az tény, de azért szerintem ne tegyük már tönkre ezt a kategóriát ezzel a valamivel!

Igen, idegesítő! Van egy rakás idióta szereplő. Ebből egy okosnak képzeli magát, a többi az mindenen idegeli magát, hisztizik, még a haja is fáj. Mély karakterábrázolás, hölgyeim és uraim! Aztán miután hisztiztek egy sort a lányok, mint az ovis, miután bepisilt, találnak egy házat az erdőben, és akkor menjünk már be, mert esik az eső. Igen, menjünk be idegen emberek házába, csak mert értelmi fogyatékosok vagyunk, nem ismerjük az esernyőt, ráadásul egy tök idegen emberrel akartunk bulizni menni egy olyan helyre, amiről azt sem tudjuk hol van. Hát zseniális, tényleg.

emberi3

Hát, most itt akár meg is dicsérhetném a szereplőket akár. Undorodó fejet sikerült vágni, én is vágnék, ha betolnák az orromat valaki másnak a hátsó felébe. Sikoltozni, hisztizni, idiótán viselkedni szintén sikerült. Dokibácsinak fapofát vágni sikerült, hisztizni szintúgy. Sokan szidják a színészi játékot, de én azt kivételesen nem tudom, mivel ez a film nagy eséllyel annyira nem jelentett kihívást, mint póknak a hálófonás.

De azért arra gondoltam, hogyha már teleszidok egy egész cikket a filmmel, akkor veszem a fáradságot és már csak azért is megdicsérek valamit. Nos, íme: szép a berendezés! Na, de viccen kívül, ellaknék egy ilyen kecóban én akármeddig. Legalább a dokinak az őrült tervek között jutott egy kis lakberendező tehetség, ráadásul egy csomó könyve van. Azért ez elég menő. Most már azt se mondhatjátok, hogy csak szidom a filmet, mert ezzel kivételesen elégedett vagyok.

emberi4

Nyomatékosan kérlek titeket: ne nézzétek meg! Értelem nulla, agy nulla, fantázia egy, kidolgozás nulla. És még a disturbing műfaj alsó határát sem érte el, pedig a megfelelő téma adott volt hozzá. Kevés, mint alagútban a napsütés.

 

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!