Oldal kiválasztása

Még a bevezetőben fordulnék hozzátok, olvasókhoz – kérlek, mondjátok meg, hogy miért kell minden nyomozós sorozatba (holott a The Strainben minimális szerepe van a nyomozós szálnak) belerakni a FBI-t? Ráadásul úgy, hogy azok a főhőst tekintik a rosszarcúnak, letojják a kitörni készülő apokalipszist, továbbá remekül elszúrják a nyitójelenet után érzett hangulatomat is, és még maga Voldemort is tiszteletét teszi egy jelenet erejéig!

The strain S01E062

A sorozat hatodik része, az Occultation nagyobb kettősséget keltett bennem, mint korábban az It’s Not for Everyone, ugye Ephre rászáll az FBI, mert gyilkosnak gondolják. Erre ő, hogy elhitesse velünk milyen jó apa és férj – amiről tudjuk, hogy nem az – mondja drága, szinte már exnejének, Kellynek, hogy pakolja fel magát és a fiukat Zacket, és pucoljanak minél gyorsabban a városból. Már bocsánat, de ha eddig alig törődtél velük kedves Eph, miért most kongatod a vészharangot? Emellett kissé furcsa húzás volt az is, hogy Setrakian a fertőzés tetőpontjának (és így, mondhatni a vég kezdetének) a közelgő holdfogyatkozást tekinti. Már bocs fiam, de ha te profi vámpírvadász és szakértő vagy, ezzel eddig nem voltál tisztában? Továbbá nekem valamiért a holdfogyatkozást meghallva egyből az Alkonyat-széria jutott eszembe – és az nem jelent sok jót.

The strain S01E063

Igen, ezektől a dolgoktól eléggé felborult a lelki egyensúlyom, de szerencsére, volt ami visszabillentse: Thomas lakmározós jelenetétől felállt a szőr a hátamon, a tömzsi tesó felfalása a hullaházban egyszerre volt vicces és – na, jó, totál vicces volt. De tetőfok az Vasily jelenete, amikor megtalálja vámpírizált főnőkét, és ő – fényt gyújtva az éjszakába – egy kicsit nagyon meggrillezi a túlontúl is harapós kedvében lévő feljebbvalóját. A legmenőbb jelenet ever! Igen, meglátszik, hogy ki is a kedvencem a szériából. Hajrá Vasiliy!

The strain S01E061

Minden kezdeti vádpont ellenére sem tudok nagyon haragudni az Occultationra: az FBI-os töketlenkedést és a holdfogyatkozást, ha nem is bocsájtom meg egyhamar, de még lenyelem. Viszont több családi drámát nem vagyok hajlandó elviselni, abból már volt elég hat rész alatt. Kevesebb drámát, több zúzást és rengeteg Vasiliyt kérek az elkövetkező részekben.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.