Oldal kiválasztása

Elöljáróban illik közölnöm, hogy A Harper-sziget valójában egy minisorozat, tehát egy évadot terveztek, és készítettek el – ennek megvan az az előnye, hogy biztosak lehetünk a lezárásban. A másik fontos tudnivaló, hogy a sorozatot Agatha Christie méltán nagysikerű története, A tíz kicsi néger ihlette – gondolom ebből már mindenki kitalálta, hogy a szereplők szépen, lassan elfogynak a fináléra.

HARPER'S ISLAND

A Harper-szigeten nőtt fel Henry Dunn (Christopher Gorham) és Trish Wellington (Katie Cassidy), gyerekkori barátságuk szerelemmé változott, és most a páros az esküvőjüket tervezi, annak rendje és módja szerint egy nagy lagzit szeretnének csapni a régi barátaikkal, akik közül már nem mindenki a sziget lakója. Henry gyerekkori legjobb barátja, Abby Mills (Elaine Cassidy) sok éve már, hogy elhagyta a szülői házat, még az apja, a helyi seriff, Charlie Mills (Jim Beaver) küldte őt el. Ugyan szívtelen döntésnek tűnik, de valójában a férfi a lányát védte, mivel feleségét egy sorozatgyilkos ölte meg, még a szigeten. Charlie megölte John Wakefieldet, a tettest, de most, hogy újra mindenki a szigeten tartózkodik, a borzalmak megismétlődni látszanak. Tizenhárom hét, huszonöt gyanúsított és egy gyilkos – de vajon ki az, és miért teszi, amit tesz?

aharper-sziget.s01.2

Ennél többet sajnos nem árulhatok el a történetből, mert már az első epizódban ketten is meghalnak, majd lesz olyan is, hogy egy epizódban csak egy szereplőtől búcsúzunk, és olyan is, ahol öttől. A gyilkos kiléte zseniálisan van felépítve, nekem nem sikerült rájönnöm, ez pedig annak köszönhető, hogy minden alkalommal, mikor egy értelmes okfejtéssel álltam elő, történt valami a sorozatban, ami megcáfolta az egészet, én pedig kezdhettem előröl a gyilkos utáni “kutatásomat”.

aharper-sziget.s01.4

Henry és Trish szerelme annyira cuki és szirupos, hogy majdnem édességmérgezést kaptam tőlük, de ennek is megvan az oka, hiszen így még erősebb a kontraszt a gyilkosságok és a nagy nap között. Abby, aki nemcsak főszereplője a történetnek, de egyben neki köszönhetjük a narrációt is, engem inkább csak zavart, mint karakter – de az előadásmódja nagyon tetszett. Igen ügyesen adagolták az információkat a nézőnek, illetve a halálnemek is egytől-egyig ötletesek, trükkösek és brutálisak. Külön kiemelném, hogy többször felbukkannak az emberi gyarlóság apró vagy kevésbé apró jelei, ezek pedig szintén nagy bonyodalmat keltenek a történetben.

aharper-sziget.s01.3

A gyilkos pedig fantasztikus: a terve, a megvalósításhoz felhasznált eszközei, és a motivációja zseniális – engem lehet, levenne a lábamról ezzel. Ha nem árulják el, hogy ő az, én biztosan soha nem jöttem volna rá. A Harper-sziget újraélesztett egy régi mesét, becsomagolta és átnyújtotta ajándékba, nekünk nézőknek, legyünk érte hálásak, mert egy nem mindennapi sorozatot alkottak!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.