Oldal kiválasztása

Hétről-hétre dicsérem a sorozatot, ennek pedig az az egyszerű oka, hogy piszok jó. Bár az elején kicsit aggódtam, hogy Michael Bay produceri cégének szárnyai alól kizárólag csak robbantgató és lövöldözés munkák készülhetnek. Erre most a The Last Ship alkotói készítettek egy olyan részt, amiben nem volt se robbantás, se lövöldözés, sőt, párbeszéd is alig, mégis annyira, feszesre és izgalmasra sikeredett, hogy nem találok rá szavakat.

thelastship.s01.e09.1

Chandler kapitány és a többiek kimentése során elesett tengerészt illik hősként búcsúztatni, így is tettek a Nathan Jamesen szolgáló tengerészek. Egyetértek Mike-kal és a kapitánnyal, én sem akarok több embert elveszíteni, de mivel közeleg az ellenanyag tesztelésének ideje, félek ez nem megoldható.

Bertrise vére megmentője lehet az egész emberiségnek, és mivel a majomnak is sikerült túlélnie, ezért ideje nekilátni az embereken való tesztelésnek is. Ugyan a való életben ez egy sokkal hosszadalmasabb, évekig (vagy akár évtizedekig) elhúzódó tesztsorozat lenne, most, hogy már közel négy milliárdan haltak meg a bolygón, az idő valóban luxuscikké vált.

thelastship.s01.e09.2

Dr. Scottnak hat emberre van szüksége, kellő diverzitással próbálhassa ki a vakcináját. A kapitány nem adhatja parancsba egyetlen emberének sem, hogy vegyen részt a kísérletben, így önkéntesek jelentkezését várják. Hihetetlen, hogy mennyien vállalnák a veszélyt és akár a halált is! A kiválasztott személyek elsőnek a vakcinát kapták meg, majd nem sokkal később magát a vírust is, egy hermetikusan elzárt helyiségben. A neheze csak most jön a dolgoknak, hiszen Rachel hat általa ismert és kedvelt ember életéért felel, miközben a kapitány és Mike tehetetlenül figyelik az eseményeket.

Közben bepillantást nyerhetünk a szárazföldön elszigetelten élők mindennapjaiba is, természetesen a Chandler család otthonában kezdjük. Azért nekik sincs könnyű helyzetük, hiszen hiába az elszigeteltség, utánpótlásra szükségük van, így kénytelenek kimerészkedni, ahol a világ már egy kaotikus egyveleggé vált, a veszély pedig ott lapul minden sarokban.

thelastship.s01.e09.3

Igen, bocsánat, valóban lőttek a mai epizódban, de egyáltalán nem volt fontos a történet szempontjából. Kissé klisés, hogy pont Chandler feleségét és gyerekeinek hogylétét kísérhetjük figyelemmel, de engedjük meg ezt az aprócska kilengést az alkotóknak. Kifejezetten örültem, hogy egy általam igen kedvelt karakterszínész helyet kapott a sorozatban, illetve olyan dolgokat vetettek fel, amiket feltételezek majd a második évadban fogják jobban kifejteni.

A hatok elhatározása és tette lenyűgöző, én biztos nem lettem volna ilyen bátor. A jelenet egyszerre volt szívbemarkoló, lassú és mégis feszes – az pedig külön csemege, hogy nem beszélt senki, inkább a zene szólt, és hagyták, hogy a néző a szereplők arcáról olvassa le az érzelmeket. Egyúttal megemelem a kalapom a színészgárda előtt, eddig csak némelyekért (igen, például Adam Baldwin) lelkesedtem, de egyértelműen mindannyian tehetséges művészek.

thelastship.s01.e09.4

Itt egy sorozat egy hajóról, amiben látványelemeket várunk folyamatosan, erre a leghatásosabb epizódja az, amiben semmi látvány sincs. Bravó, bravó!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.